diumenge, 19 de març del 2023

Sant Llorenç de Montgai - Paret del Pont - Via de l'Amadeu 17/03/2023

La via Amadeu és una via equipada per no patir que aprofita les parts més bones de la Paret del Pont vessant est.  Podreu gaudir d'una escalada plaent amb una roca que estat molt sanejada i si addicionalment la combineu la Via Augusta, des de l'inici, us quedarà un matí ben complert.


Us deixem la nostra ressenya

En dues ocasions que hem estat escalant en aquesta zona ens hem trobat a els obridors de la via que hi estaven treballant, els hi vàrem demanar si ja es podia fer, i ens varen dir que ho volien deixar tot ben llest abans de que hi anés algú. Així que hem esperat fins que en Joan Asín la publicat en el seu bloc. 

Avui hem anat a dormir amb la furgo i ens hem llevat amb les orenetes que ja volaven a tot drap, els seus cants ens anuncien la primavera. Les dites catalanes diuen "oreneta arribada, hivernada acabada" i sembla que es confirma.


Una aproximació ben curta ens deixa al peu de via.


Iniciant el primer llarg que és ben dret i bonic.


Uns passos en diedre i uns bons còdols us faran entrar en matèria.


Un segon llarg que comença ben potent, ho miro en lliure però no li acabo de veure, així que amb un parell de passos d'Ao ho deixo enllestit. Després ja es fa molt bé. 


Entrant a la segona reunió. 


Iniciant el tercer llarg, una roca que recorda a Riglos però sort que l'han sanejat. 


Els passos són drets i força atlètics. 


La tercera reunió, l'orientació a l'est d'aquestes vies li dona una vistes diferents de les que estem acostumats escalant sobre la carretera a la Paret del Pont. 


Iniciant el quart llarg un altre tram dret, però que tot seguit es tomba. 


Ens trobem amb Joan Baraldés i en Jordi Martínez, que surten per la Via Augusta, nosaltres acabarem aquesta i després baixarem per fer l'altra, així gaudirem d'aquest fabulós primer llarg de la Via Augusta.  


Foto cim.


Aproximació: des de Camarasa agafarem la carretera que va a Sant Llorenç de Montgai i la seguirem fins arribar al pont, uns metres abans trobarem un bon aparcament per deixar-hi el cotxe. Després creuarem el pont i agafarem una pista a la dreta  i a uns 150 metres que ja trobarem un petit corriol que ens deixarà a peu de via. A la dreta veureu una línia de parabolts que us pot despistar, la nostra via puja recta pel diedre/xemeneia. Nom en el peu.

La Via: ens trobarem amb 5 llargs molt equipats, amb una roca sanejada, i amb un itinerari que va cercant la part més bona d'aquesta paret. Si després la combineu amb la Via Augusta des de l'inici, us quedarà un bon matí d'escalada. Si busqueu un via d'aventura no hi aneu, aquesta no és la vostra via. Recomanable

1er. Llarg. 30 metres. V, V+, IV. III.  Enfilarem per un diedre/xemeneia que amb passos verticals i ben bonics us portarà per un terreny més fàcil fins a la reunió.

2on. Llarg. 25 metres. 6a+, V+, V, . Superem un ressalt de 6a+, (Ao dos passos) per continuar verticals per unes plaques fins a la reunió.

3er. Llarg. 25 metres. V.  Sortim per l'esquerra amb un petit mur amb còdols dubtosos, però que gràcies el sanejament que han fet els aperturistes es pot progressar molt bé, després anirem un xic a la dreta i per unes plaques arribarem a la reunió.

4art. Llarg. 35 metres V. Sortim per l'esquerra superant un ressalt i després anem a la dreta on trobarem un segon ressalt que un cop superat anirem caminant fins a la reunió.

5è. Llarg. 15 metres. III, IV.  Aquí ens creuem amb la Via Augusta, que si volem podem seguir, però personalment us recomano que acabeu aquesta i després aneu a buscar la via Augusta. Per acabar aquesta només haurem de pujar uns 15 metres per terreny no massa difícil. 

Descens: per la vessant oest trobareu un corriol que us portarà fins a la carretera sense problemes.

Material: 14 cintes exprés + R.

Ara només queda agrair la feina dels aperturistes de la via: A. Ribes, L. Olondiz, A. Sanz, J. Godoy, i J.M. Escart. 4/03/2023

Apa a escalar que el món s'acaba!! 

8 comentaris:

  1. Bon reportatge!! Veient les fotos agafen ganes d'anar-hi

    ResponElimina
    Respostes
    1. És uns via súper súper equipada. Però us recomano que després feu la via Augusta des de l’inici i així queda un dia molt complert. Manel & Ita.

      Elimina
    2. teniu la ressenya de la via Augusta?

      Elimina
    3. Està en el blog Joan Manel & Ita

      Elimina
  2. Enhorabona, es veu una via atlètica i estètica. Que maco el panta de Sant Llorenç de Montgai, com es nota que aquest no el buiden per fer corrent !!!

    ResponElimina
  3. Bona entrada i moltes gràcies per la feinada de fer el blog. Dona idees magnífiques.
    A vegades però també impulsa a fer vies que clarament no valen la pena (com aquesta) o la JR.
    Sou bona gent i poc crítics.
    Però potser algú ha de dir que aquesta via és infame, de roca pesima i que només s'ha de fer si no tens res més a escalar a Sant llorenç.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaria bé que no ho fessis dintre de l’anonimat Manel & Ita

      Elimina
    2. Agraïm els comentaris sempre va bé millorar. Gràcies.
      Si feu la via Augusta al mateix dia la cosa queda molt millor. Doncs el primer llarg és molt bonic. Manel & Ita.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem