dilluns, 27 de març de 2023

Montserrat - Regió d'Agulles - La Carnavalada - Via Zen - 26/03/2023

L'Agulla de la Carnavalada passa desapercebuda perquè està enclavada sota d'una sèrie d'agulles que són molt més esveltes, com la Bessona Inferior i La Bola de la Partió , tot i així té unes vies força interessants i que mereixen la seva visita. Avui hem anat a repetir la Via Zen.


La nostra ressenya

Les previsions per aquest diumenge eren de fort vent de l'oest, així que hem escollit anar a la Via Zen de la Carnavalada perquè ens ha semblat que estaríem més arrecerats i així ha estat. 


Quan mirem l'Agulla de la Carnavalada des d'alt de l'agulla de la Bola de la Partió, podem veure que queda força encaixada a la dreta de la Canal de les Bessones. 


Els primers metres del començament ja ens ensenyen les dents, doncs són uns passos força drets i mantinguts fins arribar al primer parabolt, després ja es deixa fer molt millor. 


L'Ita i la Laura pugen ben abrigades, doncs encara que estem arrecerats del vent, alguna bufada ens toca. 


Uns metres abans d'entrar a la reunió quasi toca a l'Aresta Bruc. 


Estem entre el sol i la ombra que ens produeix l'Agulla de la Bola de la Partió. 


El segon llarg no és massa dret fins els darrers metres que haurem de superar un petit ressalt. 


Superant el ressalt. 


L'Ita sortint de la primera reunió. 


La Laura situant-se per fer els passos finals. 


Ara ja sortint per dalt. 


Per arribar en el cim, encara ens quedarà una grimpada molt fàcil, però els cops de vent ens va anar amb prudència. La Bola de la Partió i la Bitlla que ens vigilen .


Foto cim. 

Aproximació: des del refugi d'Agulles agafarem el camí de la canal de les Bessones hi anirem pujant fins que passarem pel peu de via, doncs la via comença just en la canal. Trobareu el nom  a peu. 

La Via: ens trobarem amb dos llargs que pugen per la vessant sud, just a l'esquerra de l'Aresta Bruc. Escalada de placa típica de les arestes Brucs equipada amb parabolts. Recomanable. 

1er. llarg: 45 metres. V+, V, IV+, IV.  Des de la canal ja veurem el primer parabolt, però que haurem d'anar en cura fins arribar-lo, després encara segueix recte, però va perden verticalitat, finc un punt que va a la dreta per després tornar a l'esquerra on farem la reunió.

2on. llarg: 30 metres. IV, V+/6a.  Sortim verticals per anar sota d'un ressalt que passarem per l'esquerra amb un pas molt ben trobat, sobre mateix trobarem la reunió. Encara ens quedarà una grimpada fàcil fins el cim. 

Descens: Ràpel de 20 metres per la vessant est.

Material: via equipada, 9 cintes exprés + R. 

Oberta per:Kush Mañez en solitari, 13/06/1994


Apa  a escalar que el món s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona, una via molt ben trobada amb una roca que et fa gaudir l'escalada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, Aquesta era la tercera vegada que la fèiem, i pels dies de vent està bé perquè resta protegida. Salut i força!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem