dimarts, 14 de març del 2023

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via El Llit 13/03/2023

A la Paret de la Codolosa, s'hi han obert un munt de vies en els darrers anys. Sembla impossible, però en Joan Baraldés i en "Pany" encara han trobat lloc per un parell de vies noves i que tenen sentit si ho mirem com un lloc d'escola, quasi com un gimnàs. 

Avui, que només teníem unes horetes al matí, ens hi hem acostat per fer les dues. Començarem per la Via El Llit que està situada a la dreta de la Cova de les Arnes i és la darrera via a l'esquerra d'aquest pany de paret. 


La nostra ressenya.

No ens costarà massa trobar el peu de via, doncs han obert un petit corriol que ens hi portarà, també trobareu el nom en el peu de via.
El lloc on comença és ben curiós, doncs encara trobarem restes de construcció de quan la Cova de les Arnes estava habitada. 


Només arrencar ens trobarem un pas curiós doncs ens haurem d'agafar a unes pedres de l'antiga construcció. El pas d'entrada és bonic i amb molt bona presa de mans. 


Conforme anem pujant ens donarem compte de la feina de sanejament que s'ha fet a la via i gràcies això podem pujar per unes plaques i fissures molt ben trobades.


El darrers metres arribant a la reunió.  Encara hi ha la pols de quan van posar els parabolts. A veure si plou un xic i queda tot més net. 


Sortint de la reunió a l'esquerra amb un tros on haurem de controlar la roca, però està molt ben equipat. 


El darrers metres va a la dreta de la via Diedret per tal de no xafar-la. Ara si, amb molt bona roca. 


Ara només ens queda un ràpel de 45 metres que ens deixarà dintre mateix de la Cova de les Arnes. 


Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Dracera del Fray Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de la via.  10 minuts.  La via comença a l'esquerra de tot. 

La Via: itinerari de dos llargs, bens equipats i amb bona roca en general, ideal per combinar amb alguna altra via. Recomanable. 

1er. Llarg: 30 metres. V+, V-, V+. V.  Sortim amb un pas de bloc, però que si ens ho mirem bé és deixa fer molt bé, després ja pujarem verticals un tram més senzill fins que trobarem uns metres un xic més fins, però a la vegada bonics que ens deixaran en els darrers metres més fàcils fins que ens portaran a la reunió.

2on. Llarg: 25 metres. IV, IV+, IV.  Sortirem a l'esquerra de la reunió, amb un flanqueig on trobarem alguna pedra a controlar, quan veiem que la roca és excel.lent podrem pujar verticals fins a la reunió.

Descens: Ràpel de 45 metres. 

Material: 10 cintes exprés + R.

Oberta per: Joan Baraldés i en "Pany", 3/2023

Dificultat: V+.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem