dimarts, 5 de març del 2024

Via: Montse Curto - Paret del Devessó - Malanyeu 05/03/2024

Tornem a estar a peu de paret d'una via que vàrem fer fa quasi 6 anys, ens costa recordar els detalls de la via, però no ens perdrem, doncs és una de les vies més repetides i l'equipament és generós. Tornem a acariciar els forats característics i especials d'aquesta paret. Ens acompanya un cel blau com mai, una tranquil·litat fora de lo normal, avui estem de sort i no hi ha ningú més escalant. Tenim tota la paret per nosaltres.  Uf, això no té preu. Ens proposem gaudir d'aquesta situació i així ho fem. Ha estat un matí genial. 


  Us deixem la nostra ressenya.


Avui ens canviem les tirades, així que comença l'Ita. 


Passos verticals i bonics, algun ja es veu un xic polit, res greu però,  només que algunes presses ja brillen. 


Quan em toca pujar veig que no recordo pràcticament res d'aquest llarg 


En canvi del segon llarg que l'altre cop el va fer l'Ita el tinc més present. 


Aquesta placa del segon llarg és ben bonica.


i per sort, en tot el llarg, no trobarem cap rostoll. 


L'Ita arribant a la segona reunió. 


Ara si que recordo els passos finets que hi ha en aquesta petita placa. 


La sortida de dalt és encantadora i de bon fer. 


Acabant el tercer llarg.


La darrera reunió amb el paisatge que ens envolta, avui tot per nosaltres.


El Pedraforca que està immens. 

Avui no baixarem en ràpel, volem gaudir una estona més d'aquest entorn.

Aproximació: ens arribem fins el poble i deixem el cotxe al costat de les escoles. Agafarem un PR (marques grogues) que passa per la dreta de les primeres cases, després seguirem per un corriol que  ens portarà a creuar un torrent sota d'unes altres cases. Passarem pel costat d'aquestes  cases i després baixarem al torrent, el creuarem i anirem pujant per un corriol que ens porta a la part esquerra de la piràmide on localitzarem la via doncs hi ha les inicials "MC" al peu. 

La via: via curta i equipada sense pretensions, que va cercant el seu espai entre mig dels arbres i les savines, deixant unes plaques prou fermes. Recomanable.  

1er llarg: 25 metres IVº.  5 espits. Iniciem la via superant uns petits ressalts per entrar en un diedre que ens portarà a la 1ª reunió.

2on llarg: 30 metres IV+ V- . 10 espits. Sortim per la dreta i anem seguint una placa per la part alta amb tendència constant a la dreta fins situar-nos a la vertical de la reunió que després pujarem recte. Placa de forats bonica.

3er llarg: 40 metres V, IV+, -V . Sortim vertical per situar-nos sota d'una placa que hi entrarem de dreta esquerra, a mitja placa hi ha un pas un xic més difícil, després sortirem a cercar una fissura que va de esquerra a dreta que superarem gràcies a molt bones preses. Escalada plaent fins a la reunió. 

Descens: es pot rapelar la via amb un ràpel fins la 2a reunió (35 metres) i un 2on fins a terra. (50 metres) o també podrem seguir pujant per la cresta fins a trobar el camí de baixada. 

Material: 10 cintes exprés. 

Equipament: espits amb molt bon estat.  

Oberta per: F. Sunyol  i R. Vicente any 2007.


Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem