dimarts, 12 de març del 2024

Montserrat - Agulla de Can Jorba - Via Bego-Miguel-Kush - 12/03/2024

Avui amb l'Arseni i en Ferran ens posem d'acord en anar a l'Agulla de Can Jorba, tots quatre hem fet més d'una vegada aquesta via, però en tenim molt bon record i no ens fa res repetir-la. 



La nostra ressenya


Foto de la via amb les llums de la tarda


Començant el primer llarg, en els primers 10 metres, haurem d'anar en compte amb la roca que patina una mica, després ja fa un canvi i es converteix en una escalada plaent. 


Els primers metres feia força fred, ja que encara no ens tocava el solet. 


l'Arseni en el primer llarg


Tots els llargs són bonics i amb un equipament com cal. 


El segon llarg es va posant ben dret, però al mateix temps les presses són millors. 


Iniciant el tercer llarg roca extraordinària. 


Poc a poc anem guanyant alçada. 


L'Ita en el quart llarg buscant els parabolts que costen de veure. 


Superar aquest petit ressalt li dona color a la cinquena tirada. 


L'Arseni que va gaudint del plaer de l'escalada. 


Poc a poc anem guanyant alçada. 


El sisè llarg és senzill però igualment bonic. 


No ens podem estar de fer-nos una foto de record en el cim. 

Aproximació: des de l'aparcament de Can Jorba ens arribarem fins a la masia del mateix nom, però la voltarem per la dreta per respectar la propietat, després anirem seguint un corriol que ens portarà a la base de les vies esportives. Tot seguit, anirem tirant a la dreta fins que pujarem per la canal on comença el Joc de l'Oca, ara només hem d'anar a l'esquerra fins a peu de via.  Des de sota veurem tres línies de parabolts, la nostra és la del mig que són d'inox. 

La via:  un seguit de plaques amb una roca boníssima on podrem gaudir d'una escalada plaent. Molt recomanable. 

1er. llarg: 45 metres. V- , IV+,  9 parabolts. Començarem escalar per una branca d'un arbre des d'on arribarem el primer parabolt. Un cop incorporats a la placa ens trobarem uns metres en que la roca patina, després fa un canvi i només caldrà preocupar-nos d'anar seguint els parabolts fins a la reunió.

2on. llarg: 30 metres, IV+, 6 parabolts. Sortim de la reunió per anar a cercar la línia de parabolts que va més a la dreta, anirem pujant fins sota d'un ressalt que l'haurem de superar mercès unes presses molt bones, després recta fins a la reunió. 

3er. llarg: 45 metres. IV+, IV, III.  6 parabolts. Sortim rectes a buscar una fissura, després arribarem en un lleixa i anirem a la dreta a buscar un diedre que seguirem fins a la reunió.

4art. llarg: 50 metres. III, IV+, 4 parabolts. Sortim per la dreta per terreny fàcil fins a trobar un parabolt després anirem més a la dreta per entrar-nos a la placa, en aquest punt costa de veure les assegurances que estan força  a la dreta, un cop les localitzem ja seguirem verticals fins a la reunió.

5è. llarg: 30 metres, V-, IV+, 6 parabolts. Sortim vertical i passem un ressalt, després per la placa recta fins a la reunió.

6è. llarg: 35 metres. III+,  2 parabolts. Anem totalment a la dreta fins que trobem el parabolt en un tram un xic més dret, després vertical fins a trobar la reunió.

7è llarg: 60 metres. II.  sortim i anem a buscar el terreny més fàcil per arribar al cim. Poc abans trobarem una reunió. D'aquí una grimpada fins el cim. 

Descens: anirem a buscar una alzina i farem un ràpel de 15 metres. Després seguirem per la carena fins un collet o trobarem una canal fàcil que ens portarà a la Canal del Joc de l'Oca. Ara ens tocara pujar pel torrent fins que trobem el camí que ens portarà a Coll de Muset i el camí dels Francesos que seguirem per baixar a Can Jorba i d'aquí a l'aparcament.  

Material: 10 cintes exprés + R.

Oberta per:  Begoña Sánchez, i Gustavo Mánez, a l'any 1999 fins a la reunió 3, després a l'any 2005 els mateixos escaladors acompanyats d'en Miguel, fan la darrera part.

Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem