dissabte, 23 de març del 2024

Via Àpia - Magdalena Inferior - Gorros - Montserrat

 La Magdalena Inferior té un munt de vies per totes les cares, en el cas de la cara est, una va al costat de l'altra fins l'extrem que et pots canviar de via sense donar-te´n compte.  

Una característica és que té una roca excepcional que fa gaudir d'allò més la seva escalada.  La via Àpia no és diferent i la seva roca i el seu equipament fa que es repeteixi sovint.



La nostra ressenya

Aquesta és una via que ens semblava que l'havíem fet, però cap del dos ho recordava amb seguretat, així que avui hi hem anat i l'únic que podem dir, amb seguretat, que avui si que l'hem fet....


Iniciant la via, després hem vist que anava un parell de metres més a la dreta 


Superant un petit ressalt 


Iniciant el 2on llarg, un tram dret però molt bonic. 


Els primers metres del tercer llarg que ens portarà al cim 


Foto cim. 

Aproximació:  des de Sant Joan agafarem el camí que va a Sant Jeroni i un cop passat la Gorra Marinera ens trobarem una trenca a ma esquerra. Pujarem per aquest corriol que passa per sota de la cara nord-est, després pujarem les escales de Jacob i un cop estem al coll amb la Gorra Marinera  buscarem l'inici de la via.  

La via: itinerari de tres llargs, on podreu gaudir d'allò més gràcies a la bona roca i al seu equipament. Recomanable. 

1er. llarg: 30 metres.  IV, IV+, IV. 6 parabolts. Sortim verticals per una placa que ens portarà sota d'un ressalt, aquí haurem de mirar com superar-lo i un cop superat ja veureu la reunió.

2on. llarg: 25 metres. IV+, III+ 3 parabolts. Sortim rectes de la reunió amb uns passos drets amb bons còdols i ben assegurat, després per terreny més fàcil fins a la reunió.

3er. llarg: 30 metres. IV, IV+, IV. III. 5 parabolts. Sortim per l'esquerra de la reunió per pujar vertical fins un punt que hem d'anar a la dreta per evitar un petit desplom. Després vertical fins a la reunió. Ara només ens queda un tram fàcil fins el cim.

Descens: ràpel de 35 metres per la via normal.

Material: 6 cintes exprés + R

Oberta per: Agustí Cardona, any 1992

Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem