diumenge, 18 de febrer del 2024

Montserrat- Carena del Puntal de l'Albarda - Via : Francesc Rubio i Palau 17/02/2024

En Joan, en Ferran i l'Arseni ens diuen que van a fer la via Agullòlegs  a la Carena del Puntal de l'Albarda. Nosaltres aquesta via ja l'havíem fet, però veiem que n'hi ha una, just al costat, que ens falta, així que quedem per anar plegats.


La nostra via segueix aquests dos ressalts.


Al peu de via ens trobem amb aquesta salamandra, queden sorpresos que pugui viure amb aquesta sequera, es nota que ahir va ploure. 


Arriba al primer ens ha costat força, veient que per l'arbre no hi arribem ho provo per la dreta aprofitant unes presses petites i al final ho aconsegueixo. La part baixa està força humida. 


Després ja millora i es puja molt bé.


Des de l'altra via en fan aquestes fotos. (Foto: Arseni Lago)


L'Ita enfilant el pas de 6a (Foto: Arseni Lago)


Ja quasi ho té (Foto: Ferran de la Rosa)


En el segon llarg si que podem fer el Tarzan i arribem força bé al primer parabolt. 


Aquí la roca és molt bona i podem progressar molt bé. 


L'Arseni i en Ferran a la primera reunió de la via Agullòlegs.


Amb merlets com aquest no calen parabolts. 


Sortint de la via amb molt bones vistes. 


Pleguem el material i baixem a veure si podem fer alguna foto als companys. 


L'Arseni fent el darrer llarg de la via Agullòlegs. 


Ara els hi toca a en Joan i en Ferran. 


Ressenya del Germans Masó. 

Aproximació: Des de Sant Joan agafarem el camí de Sant Jeroni fins que passem per sota de l'Agulla del Cigronet. Seguirem uns 100 metres i arribarem en el punt que surt a ma esquerra un corriol que ens portarà quasi planejant fins a peu de via.

La via: itinerari de dos llargs de la factoria del germans Masó, on hi trobareu unes entrades amb línia a les seves vies. Les dues tirades són prou boniques i sempre podreu combinar-la amb la via Agullòlegs.
Recomanable. 

1er. llarg: 50 metres.  V+, V, III, IV, III, 6a, V. I.  Començar amb l'ajuda de l'arbre no ens ha anat bé, però si entreu dreta  a esquerra trobareu unes petites presses que us ajudaran arribar al primer parabolt, després la cosa fa un canvi i ja es puja millor. A l'alçada d'una savina trobareu un quart parabolt i seguireu per terreny més fàcil fins sota d'un ressalt on trobareu un pont de roca. (recomanable reforçar-ho amb un Alien groc, o verd). Tot seguit superem el ressalt que sempre us podreu ajudar i fer un pas Ao, per seguir tot seguit per terreny fàcil fins un bosc on farem la reunió amb un alzina. 

2on llarg: 30 metres.  V, IV, III. 4 parabolts i un bon merlet.  Aquí si que pujar recolzats a l'alzina ajuda arribar al primer parabolt i a incorporar-se a la paret. Des d'aquí anirem un xic en tendència a la dreta per terreny molt vertical però amb molt bona pressa. Trobareu un merlet gegant i seguireu rectes fins una franja on podreu posar un Alien groc. Ara només us queda uns metres fins una alzina on podreu fer la reunió.

Descens: anirem a l'esquerra a cercar un collet i des d'aquí baixarem al bosc. Tot seguit seguirem baixant en direcció nord fins a trobar un torrent que seguirem fins a trobar el camí de Sant Jeroni. 

Material: 7 cintes exprés, Alien groc .

Via oberta per:  la família Masó. (Conxita Garcia Pérez, Ernest Masó Gallart, Òscar Masó Garcia i Albert Masó Garcia. 20 i 26/2/2011

Apa a escalar que el món s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona, via de ressalts ben trempats! nosaltres la vam fer una tarda amb el Mingo i per aprofitar la caminada vam fer l'Aresta del Violí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jasume, Molt bona combinació. La via ens va agradar força. llàstima que sigui tan curta.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem