dijous, 8 de febrer del 2024

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Èlia - 06/02/2024

 Just fa una setmana que estàvem aquí repetint la via Francesc Sunyol i vàrem veure la Via Èlia, així que malgrat  la vaga dels pagesos hi fem cap. Avui estem sols. 😂 Hem fet alguna volta però hem arribat bé.


La nostra ressenya

La via Èlia va entre la Via Lia i la Via Virgi, dues vies d'un sol llarg. 


La via va buscant el seu espai entre aquestes dues vies i per no coincidir en cap moment. 


Aquest primer llarg és de placa típica de la Malanyeu. 


Iniciant el segon llarg per la dreta de la reunió, per l'esquerra va la Francesc Sunyol. 


En aquest segon llarg hi trobarem passos elegants i verticals.


Iniciant el curt tercer llarg. 


Només haurem de superar aquesta petita placa, després trobarem una reunió on acaba la via. 


Nosaltres hem seguit pel darrer llarg de la Francesc Sunyol. 


Darrers metres de la Francesc Sunyol. 

Aproximació: ens arribem fins el poble i deixem el cotxe al costat de les escoles. Agafarem un PR (marques grogues) que passa per la dreta de les primeres cases, seguirem per la pista fins a trobar un corriol que  ens portarà a creuar un torrent sota d'unes altres cases. Passarem pel costat d'aquestes cases i després baixarem al torrent, el creuarem i anirem pujant per un corriol que ens porta a la part esquerra de la piràmide on localitzarem la via doncs està indicada al peu. 

La via: amb el fotimer de vies que s'han obert fa que totes tendeixin a igualar-se, costa veure les diferencies, només alguns passos aïllats en fan distingir una de l'altra.  La via Èlia no puja fins a dalt de la paret, (sempre podrem acabar per una altra) tot i així, té tres llargs amb bona roca i bon equipament que us faran passar una estona agradable. Recomanable.      


1er. Llarg: 30 metres. IV, V, V, III. 9 parabolts.  Iniciem l'escalada en lleugera tendència a la dreta per després fer uns metres verticals per continuar amb tendència a l'esquerra per trobar l'espai per arribar a la reunió.

2on. Llarg: 30 metres. V, V, 9 parabolts. Sortim per la dreta, (per l'esquerra va la via Francesc Sunyol) i pugem per una placa vertical, després passem una fissura i anem en tendència a l'esquerra fins que arribarem sota d'un petit esperonet que seguirem fins a la reunió. Nosaltres l'hem fet al mateix lloc que la Francesc Sunyol. 

3er. Llarg: 15 metres. IV+, V+.  Anem a la dreta i veurem el nom de la via escrit, pugem a buscar una savina (baga) i després ens trobarem amb una placa fina que un cop superada entrarem en un bosquet on hi podreu fer la reunió. Nosaltres hem seguit fins el cim per la via Francesc Sunyol que va uns metres a l'esquerra.  20 metres més.  (espits)

Descens: podeu baixar en ràpel fent  els dos primers ràpels per la via Francesc Sunyol i el darrer per la via Èlia. 
En el cas que no vulgueu baixar en ràpel podreu seguir crestejant direcció est i baixar a peu. Molt agradable i bonic.

Material: 10 cintes exprés + R.

Oberta per: Joan Baraldés i Francesc Panyella  3/2023 Via dedicada a la neta d’en Joan Baraldés. 


Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem