dimecres, 10 d’agost del 2022

Montserrat - Gorra Frígia - Via Stromberg - 08/08/2022

 Si, un cop més la via Stromberg, però que voleu que us digui amb aquesta calor, només ens venen ganes de fer vies que sabem que hi estarem bé, i malgrat ens tocarà el sol una mica a la part alta confiem que farà un xic d'aire.


La via està ben trobada, és divertida i molt agradable d'escalar. 


L'Ita ha volgut començar i va amb l'idea d'ajuntar les dues primeres tirades. 


i ho fa i s'ho passa d'allò més bé. 


Després em toca a mi, i em toca el sol de esquitllada, una mica més tard, hi toca plenament l'ombra. 


Iniciant la tercera tirada, seguim gaudint dels còdols d'aquesta vessant.


Només cal seguir i acaronar amb dolçament les presses que ens anirem trobant.  


Entrant a la tercera reunió amb el Monestir al fons. 


Mirant la propera tirada.


El contrallum ens malmet la foto, però ens ha agradat posar-la igualment. 


Darrer llarg, amb un pas de 6a, que no em surt i acabo fent un pas Ao, després seguim amb la tònica de la resta de la via. 


Foto cim. El dia es veu encalitjat i és que aquesta calor es fa notar. 


La nostra ressenya. 

Aproximació: Des del Funicular de Sant Joan seguirem el camí de Sant Jeroni fins just passar La Gorra Frígida que trobarem una canal molt marcada. Pujarem uns metres per la canal i ràpidament arribarem al peu de via.


La Via: via molt ben equipada, ideal per dies de calor on podreu gaudir d'una escalada plaent i una dificultat màxima obligada de Vè. Totalment recomanable. No us la deixeu perdre.

1er. Llarg: 30 metres. V.  sortim de dreta a esquerra i després recte amunt, al mig trobarem un pas una mica més difícil, la resta a gaudir. 

2on. Llarg: 25 metres. IV.  Escalada de placa amb molt bons còdols.  

3er. Llarg: 35 metres. IV. V+. Sortim verticals fins arribar a un ressalt que superarem mercès al grans còdols, després anirem un xic a l'esquerra i vertical on trobarem un pas per arribar a un bon forat que ens ho haurem de mirar, un cop superat aquest pas rectes fins a la reunió.

4art. Llarg: 20 metres. IV, III. Sortim rectes amunt per un tram dret, però com sempre amb molt bona pressa, després perd verticalitat i fem reunió sota del darrer ressalt.

5è. Llarg: 25 metres, 6a o Ao, IV.  Sortim per la dreta, arribem al primer parabolt i després estirant-nos al segon, ara toca superar el pas, la pressa de peu ja està un xic polida i cal posar-hi confiança, un cop a sobre anirem a l'esquerra a buscar l'aresta que seguirem fins dalt.


Descens: per la vessant est, amb un ràpel de 25 metres i un segon de 50 metres. Després baixarem la canal que ens deixarà altra cop al camí de Sant Jeroni. Atenció, hi ha un ràpel una xic abans que els espits estan malmesos, millor baixar una mica més com us diem. 

1ª Ascensió: Guillem Arias, Jordi Briz i Manel Pedro . 2004.

Material: 12 cintes + R.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem