divendres, 19 d’agost del 2022

Montserrat - Clot de la Mònica - La Pastereta Cara Oest - Via Diedre Bonington - 19/08/2022

 Quan vàrem obrir aquesta via la vàrem repetir, però ja ha passat un munt d'anys i com hem teníem un bon record hi hem tornat i ens ha agradat encara més.


La cara oest del Serrat de la Pastereta té ombra fins a les 13h, aquesta orientació va molt bé per aquestes dates de calor, però avui, que per fi ha refrescat ha estat tot un gust escalar amb una peça de manega llarga.


Com hi tres tirades, ens repartim una tirada per cadascun. L'Ita és la que comença i els primers passos ja són força drets.   


Després és progressar amb una dificultat de Vè, però amb una roca extraordinària. 


Només comença el segon llarg ja trobem un pitó que escurça la distancia fins el primer parabolt. 


Quan puja la Laura i per la seva cara sembla que s'ho està passant bé. 


i L'Ita també, i és que amb un  llarg així l'únic que pots fer és gaudir-lo. 


La tercera tirada se l'adjudicada la Laura i ràpidament se la fa seva. 


Puja ràpida com una daina. 


i després l'Ita.


I finalment jo que tanco files. 


La fotògrafa en plena feina. 



Us deixem la nostra ressenya. 

Una escalada curta però molt divertida, on apart d'escalar en rigut molt i ens ho hem passar molt bé. Sinó l'heu fet aneu-hi i si ja l'heu fet i en teniu un bon record ara és un bon moment per repetir-la. 

Aproximació: Nosaltres hem sortit des de Collbató, però també podeu sortir de la Vinya Nova, la distància fins a trobar el camí de l'Artiga Baixa que anirem seguint fins que veiem que ja estem sota de la paret, ara ens tocarà agafar un corriol que hi puja tot dret.  30 a 35 minuts.

La Via: itinerari amb molt bona roca, ben trobat i equipat però amb les assegurances justes i necessàries.
El tres llargs són bonics i en el conjunt passareu una matí divertit.  Recomanable. 

1er. Llarg: 30 metres. IV, V, V, IV.  Sortim verticals per superar un petit ressalt on hi trobarem un pitó, després hem d'anar a buscar un parabolt que hi ha sobre mateix al costat esquerra d'un forat, (pas més compromès del llarg) després anirem a l'esquerra a buscar un còdol marró i des d'aquí ja recte fins a la reunió.  D'aquí anirem per un terreny fàcil fins a la R1 bis.

2on Llarg: 25 metres. IV+, V.  Sortim verticals deixant el diedre a la dreta, si estem atents trobarem un pitó només sortir de la reunió, seguirem verticals fins el primer parabolt, des d'aquí progressarem per una placa amb molt bona pressa,( compte però, que hi ha una llastra que millor no tocar-la). L'escalada és vertical i molt plaent fins a la reunió.

3er. Llarg: 30 metres. IV+, V.  Sortim per l'esquerra de la reunió per terreny dret fins a trobar un parabolt a uns 7 metres, després seguim verticals però en lleugera tendència a la dreta que ens anirà apropant al diedre i uns metres abans de la reunió ja progressarem tocant el diedre on hi trobarem un parell de pitons i després ja rectes fins a la mateixa. 

Descens: Ràpel de 55 metres fins a la reunió 1ª Bis, després baixarem en compte fins a la primera reunió des d'on baixarem amb un ràpel de 30 metres. 

Material: 8 cintes exprés + R.

1ª Ascensió: Jean Ch. Peña, Isabel Notivoli, Josep Escofet.

Apa a escalar que el mon s'acaba!! 
 

2 comentaris:

  1. Ei! Sembla que heu disfrutat un montón, molt bé finures ☺️

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar, si que ens ho vàrem passar molt bé i amb ganes de tornar-hi

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem