dilluns, 29 d’agost del 2022

Ascensió al Puigmal per França - 22/08/2022

Avui quedem amb els bons amics que tenim d'Arenas de Sant Pedro, com venen de França i els hi fa il·lusió pujar el Puigmal, decidim que la millor opció és anar per l'estació d'esquí del Puigmal. En Gonzalo, la Teresa, són gent de muntanya i les seves filles, Ines i Guiomar estan acostumades a caminar pels cims de Gredos. 

Passem la nit en l'aparcament de Les Planes i al matí enfilem per la Vall d'Er just per on hi ha les senyals del quilometre vertical. 


Gaudim d'un dia preciós mentre anem guanyant alçada. 


Prop del cim un petit recés per veure aigua. 


Quan ja veiem la vessant catalana quedem sorpresos per aquest mar de núvols. 


Molt contents al cim del Puigmal. 2909 metres


Arrecerats del vent parem a menjar una  mica, abans de seguir fent la circular que ens hem proposat.


Un suau vent del nord ens ha fet molt agradable tota la pujada. 


Quasi sense donar-nos compte hem passat per sobre del Petit Segre 2809 m i hem pujat al Puigmal de Llo de 2767m 


Poc a poc ens arrepleguem tots en el cim. 


En Gonzalo mirant l'itinerari fet des del Cim del Puigmal de Llo. 2767 m, de baixada encara passarem pel cim de Puig de Comadolça 2587 m i després anirem a buscar la vall que ens tornarà al punt de sortida.

Excursió circular que us permet pujar en el cim Puigmal, del Petit Segre, del Puigmal de LLo i el Puig de Comadolça, on podreu passar un matí bonic i força divertit. Interessant per fer amb la canalla.

Itinerari: Sortirem de Les Planes a l'estació de Puigmal 2046 m. Anirem per la carretera fins que arribem a un revolt molt pronunciat. Ara deixarem la carretera i pujarem per un bon camí que va seguint la vall fins que trobarem una pista amb un indicador al Petit Segre a l'esquerra. Nosaltres anirem per la pista que surt a la dreta i a uns metres trobarem una trenca a l'esquerra per on s'enfila un corriol dret que seguirem fins el cim. Anirem trobant indicacions del quilometre vertical.

Arribats el cim baixarem en direcció nord per anar a buscar la carena que ens portarà al pic Petit Segre, després baixarem al coll d'Er que queda a la nostra esquerra. Un cop al coll pujarem còmodament fins el cim del Puigmal de Llo 2767 metres, des d'on tindrem una bona vista de l'itinerari que hem fet. Seguirem per la carena passant pel Puig de Comadolça i després anirem virant en direcció sud per baixar al fons de la vall on trobarem un camí que baixa des del coll d'Er i que va seguint el riu fins que ens trobem l'indicació comentada a la pujada. Ara només ens cal seguir el camí de pujada fins a l'aparcament. 

Apa a gaudir de la muntanya que el mon s'acaba!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem