dissabte, 27 de gener del 2024

Sant Llorenç del Munt - Roca de les Onze Hores - Via Plaquetes Blaves - 27/01/2024

Per la gent del vallés sempre ha estat un bon recurs l'escalada a "La Mola", doncs la seva proximitat hi ajuda molt. Malgrat que hi ha trams de roca no massa bona, també d'altres on la roca és immillorable, sobre tot les parts altes. Molts de nosaltres ens vàrem iniciar en aquesta muntanya i per això li tenim una gran estima. 

A la Roca de les Onze Hores hi trobarem unes quantes vies, amb tots tipus de dificultat, però en general són vies força assequibles per tots. Només cal fer confiança amb la roca. 
 

Iniciant la via.

Un primer llarg on superarem un parell de ressalts abans d'arribar a la primera reunió. Aquí haurem de tenir cura amb la roca, doncs no és massa bona, però sabent seleccionar bé podrem pujar sense problemes. 


Entrant al replà de la primera reunió. 


Començant el segon llarg, vertical i amb uns bons còdols que ens ajudaran a superar els trams més drets. 


L'equipament és bo i convida apurar el llarg sense problemes. 


Els darrers metres són els més difícils però a la vegada els més bonics. 


Gaudint d'aquest segon llarg.


Els passos són típics de l'escalada de Sant Llorenç: verticals i amb bons còdols. 


Entrant a la segona reunió. 


El darrer llarg és el que té millor roca i permet una escalada plaent. 


Poc a poc anem guanyant alçada i es va acabant la via. 


Tram de placa molt bonic abans d'arribar al cim. 


Després ens trobem aquest gronxador que aprofitem per provar-lo. 


La nostra ressenya. 

Aproximació: deixarem el cotxe a l'aparcament del dipòsit, després anirem a buscar el camí dels Monjos que passa quasi per sota de la cinglera, poc abans anirem a l'esquerra per anar a cercar el peu de via. Passarem per sota de les vies, Punta d'En Clerc i La Tercera República, aquí anirem baixant fins que ens trobarem el peu de via. Plaquetes blaves visibles.

La via: una via ben trobada, que sembla que es va obrir amb espits i posteriorment reequipar amb parabolts.  Els tres llargs són prou bonics, però cal remarcar especialment el segon llarg on hi trobarem les principals dificultats i l'escalada més vertical. La roca, com en tota la cinglera, va de menys a més qualitat conforme vas guanyant alçada. Recomanable.

1er. Llarg: 25 metres.  IV. V. IV.  Anirem a buscar l'aresta on anirem pujant tot superant petits ressalts fins arribar en un bon replà on trobarem la primera reunió.

2on. Llarg: 25 metres. V, V+, 6a.  Sortirem verticals amb bons còdols que ens permetran anar progressant per aquest terreny força trempat. En els darrers metres trobarem el pas més difícil, però que podrem superar força bé, si anem un xic en tendència a l'esquerra.

3er. Llarg:  25 metres. IV/IV+.  Escalada de placa amb bona roca fins a la reunió sota mateix d'una gran savina. D'aquí només ens quedarà una petita grimpada per sortir de la via.

Descens: des del cim caminarem en direcció Nord-Est fins a trobar el Camí del Monjos que seguirem fins a l'aparcament. 

Material: via equipada amb parabolts pintats blaus. 10 cintes exprés + R.

                                                Apa a escalar que el mon s'acaba!

2 comentaris:

  1. Mai sabrem ni el nom de la via, ni quan es va obrir ni qui la va obrir 😂😂💪💪

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem