dijous, 30 de novembre del 2023

Montserrat - Paret de la Codolosa - Combinació de vies. 30/11/2023

 Per fi sembla que ve un dia de mal temps, ja veurem si plourà al final. Per aquest matí, però, anuncien bon temps i no ho volem deixar passar. Així que hem quedat amb l'Arseni i en Ferran per anar a la Codolosa. 

La ressenya del que hem fet.

En els darrers temps s'hi han obert tantes vies que al final costa de seguir-les.  Nosaltres hem començat per la via Alimera i després hem anat a buscar un diedre molt evident que ens ha portat fins a sota d'un sostret taronge, molt visible des de sota. Tot seguit hem continuat per la via Alimera fins el cim. La combinació ens ha agradat força. 

En Ferran i l'Arseni han anat al nostre costat fent la Via de les Cabres.


Començant l'escalada (foto: Arseni Lago)


El primer llarg de la via Alimera que hem seguit fins a trobar una reunió, uns metres per sota de la primera reunió d'aquesta via.


Els primers passos del primer llarg. (Foto: Ferran de la Rosa)


Passos bonics a l'inici de la via. (Foto Arseni Lago)


Des d'aquí hem vist aquest diedre tan evident que no ens hem pogut estar d'anar a treure el cap. 


Al principi i abans d'entrar en el diedre hem trobat tres parabolts, després el diedre l'hem equipat i hem trobat un tac vell i poc abans d'entrar a la reunió un altre parabolt. La reunió l'hem fet just sota del sostre.

Vist des de la reunió el diedre és veu ben mercat.


Els passos són ben bonics i el fet de poder posar alguna assegurança flotant li dona una mica més d'encant. 


Entrant a la reunió. 


El tercer llarg, ens hem posat sobre el sostre on hi ha un parabolt i després un pitó i ja hem seguit fins el cim. 


La segona reunió al final del diedre.


L'Arseni a la segona reunió de les Cabres. 


Foto cim.


En Ferran baixant per la mateixa via que han pujat. 


Ara ens toca a nosaltres baixar. Foto: Ferran de la Rosa. 

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Dracera del Fra Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de les primeres vies. Anirem a la dreta de tot i trobarem un corriol que ens baixarà al peu de Via. 15 minuts.  La via comença al centre de la paret. Rètol de l'Alimera.

La via: la combinació ens ha agradat força, especialment el diedre del segon llarg. Una manera diferent de pujar per aquest pany de paret que està tan ple de vies. Recomanable. 

1er. llarg: 30 metres.  Pujarem per la via Alimera on al principi trobarem uns passos bonics per superar un ressalt, on un forats ens facilitaran en aquest tram més dret. Després, ja per terreny més fàcil, fins a la reunió. 

2on llarg: 30 metres. sortirem verticals fins que entrarem en el diedre que seguirem fins a la reunió sota del sostre.

3er. llarg: 40 metres. Sortim per la dreta del sostret i després ens hi posem just a sobre, on trobarem 1 parabolt i 1 pitó, pas ben bonic, tot seguit trobarem la segona reunió de la via Alimera que deixarem per seguir vertical fins el cim.

Descens: nosaltres hem fet un ràpel fins a la 2ª reunió de la Via Alimera, un segon fins a la 1ª reunió de la via de les Cabres i un tercer fins a terra. 30, 35, 40. 

Material: 10 cintes exprés i joc de friends. 

Apa a escalar que el món s'acaba!!


2 comentaris:

  1. Bona combinació ! I sí, hi ha tantes línies en aquesta zona que no saps què estàs fent...el diedre que vau fer és la via Diedre que comença paralel.la a la de La Cabra de Collbató i després del sostre travessa l'Alimera, vaja un despropòsit de vies....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, ja ho vaig veure que el segon llarg és de la via del diedre. Però a les xarxes hi ha una bona confusió.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem