dimarts, 28 de febrer del 2023

Serra de l'Obac - Mura - Roca del Cargol o el Castellot 28/02/2023

 Avui hem anat a fer una excursió per la Serra de l'Obac, sortint de l'Alzina al Salari, Coll Boix,  baixant fins a Mura, passant pels turons Puigbò i Puig Andreu i de tornada hem passat per la Roca del Cargol o també anomenada El Castellot, que hem aprofitat per pujar-hi.


La Roca del Cargol o El Castellot


Pot de registre que hi ha en el cim. 


Foto cim.

Hem pujat per la fissura central, una grimpada ben bonica de III+. 


Coll Boix, d'on hem gaudit de molt bones vistes sobre Montserrat.


Si l'Alzina Bonica ja per si és encisadora, amb neu encara ho és més,  


Els turons de Puigbò i Puig Andreu


Espectacular la Masia de Puig de la Balma. 


Bones vistes sobre el Montcau. 

La Roca del Cargol o també anomenada el Castellot és una agulla d'uns 10 metres, on per pujar-hi hi trobarem algun pas de III+. la roca és bona i el lloc preciós. 

Aquesta és una més d'aquelles agulletes que hi ha en el Massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, que el vent i l'aigua li han donat aquesta forma tan capritxosa. Encara que és petita, val la pena fer l'excursió per admirar-la i, fins i tot, per pujar-la. 

Per anar-hi, haurem d'agafar el camí que surt de la Fon de l'Era ( Poble de Mura) i anar pujant una bona estona. Trobareu indicadors del parc amb el nom del Castellot. Abans d'arribar a la Font del Cargol i en un collet amb bones vistes al Montcau trobareu aquesta agulla. Si arribeu a la Font del Cargol i no l'heu trobada, ja podeu tornar enrere que us l'heu passada.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Bona aquesta amics ! mira que fent la travessa de coll d'estenalles a Mura he passat per la Font del Cargol i no sabia res d'aquesta agulla, el proper cop no me la deixo escapar, gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Curiositats de la Serra de l'Obac, aquestes agulles la fan més atractiva i interessant.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem