dijous, 9 de febrer del 2023

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via Dimecres Tarda - 09/02/2023

 Sort en tenim de viure tan aprop de Montserrat, i quan més ho valores és en aquells dies que el temps és insegur, fa fred, i no convida a fer quilómetres.

Aquest cap de setmana en Sergi i la Montse ens varen parlar d'aquesta via que no la teníem localitzada, i la vàrem deixar per un dia insegur com avui. 



La nostra ressenya.
La via ens ha agradat força, potser més del que sembla des de baix. L'equipament és força encertat, doncs els friends entren d'allò més bé. 


Només arrencar trobarem un pas que ens farà posar les piles, és un pas estrany i que costa trobar-li la manera de fer-lo en lliure. Ho hem provat però no ha sortit. 


Després d'un tram fàcil, la paret es torna adreçar i tornem a tibar fort. 


Arribant a la reunió. 


Un segon llarg amb un bon començament, sort que la roca és molt bona. 


Després terreny un xic més fàcil fins el darrer ressalt que tornarem a tibar. 


Passos bonics del segon llarg. 


Superant el darrer ressalt abans d'entra a la segona reunió.



Fotografia abans d'iniciar el ràpel.  

Malgrat que ha marxat el sol, a fet un xic de vent i al final  ha fet força fred, la via ens ha agradat i ens ha deixat prou satisfets. 

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Dracera del Fray Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de la via. 

La Via: itinerari de dos llargs, amb roca millor del que sembla des de sota i amb l'equipament just i necessari. Malgrat que és una via curta hi trobarem passos força bonics. Recomanable. 

1er llarg: 25 metres. 6a+ (Ao/ V+) 6 parabolts. Per començar trobarem un pas força complicat de resoldre, on nosaltres hem fet 1 pas Ao.  Després pujarem fins sota d'un ressalt que el superarem millor gràcies a les bones presses. Un cop superat per terreny dret i bonic fins a la reunió. Nosaltres hem posat els Totems lila i carbassa.

2on llarg: 15 metres. 3 parabolts. 6a (Ao/V+) un sortida molt dreta, però amb bona pressa, després terreny vertical fins el darrer ressalt que el superarem de dreta a esquerra. Hem posat el Totem blau. 

Descens: Ràpel de 45 metres.

Material: 8 cintes exprés, i joc de Totems. 

Oberta per: Joan Baraldés i Miquel Haro  10/2013

Apa a escalar que el món s'acaba!!


3 comentaris:

  1. Enhorabona, es veu una línia potent. Mirant la guia del Luychi sembla que aquesta via ja estava oberta, era la PItó Perdut d'en Gabriel Romero i Xavier Arbat , via que es considerava inacabada, m'equivoco?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Semble que si Jaume , diria que hi va per la logica de la seva epoca.Aquesta no la trepitga pero. De totes maneres hi ha una amb parabolts sense continuació a l, esquerra i ni idea on acaba ni si continua

      Elimina
    2. Hola Jaume, per al que vist , la via que dius va uns metres més a la dreta. De fet jo vaig veure una reunió en aquest costat.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem