divendres, 17 de febrer del 2023

Vilanova de Meià - Pas Nou - Via 5 Feixes - 16/02/2023

 Tornem a quedar amb l'Arseni i en Ferran, és que ens ho passem tan bé que no ens ho podem saltar. 

Aquest cop decidim fer la via de les 5 Feixes, tots quatre ja l'hem fet, però no ens fa res repetir-la. 


Una bona vista de la via des de la carretera. 


Quan comencem encara fa fred i es nota en els dits, tot i així, el pas d'aquesta tirada ens surt molt bé. 


Atacant el segon llarg, pas delicat amb presses arrodonides, ara, però, ja s'està més bé, el sol hi ajuda molt. 


Ens quedem sorpresos al veure la part de darrera que està força nevat i fins hi tot hi ha alguna petita cascada. 


El muret del tercer llarg ben divertit. 


Iniciant el quart llarg, segurament el més bonic de la via. 


Passos verticals i amb molt bona pressa, això és el que ens agrada. 


Sortint del diedre del quart llarg. 


Iniciant el cinquè llarg, molt ben trobat. 


L'Arseni sortint del quart llarg. 


Un darrer llarg curt però bonic. 


En els darrers metres, caldrà vigilar amb la roca. 


Sortint de la via. 


l'Arseni i en Ferran sortint de la via. 


La cordada de nens que ens perseguia tota la via. 


Foto cim de tota la canalla. 


La nostra ressenya.

Hem escollit bé, doncs ens ho hem passat molt bé anant tots quatre, segur que repetim. 

Aproximació: des de Vilanova de Meià, seguim per la carretera que ens porta a al Pas Nou i des del cotxe mateix veureu l'indicació d'on comença la via. Millor deixar el cotxe uns 200 metres abans. 

Material: 12 cintes exprés i un joc friends fins #1. (nosaltres varem fer servir el alien verd en el 2on llarg, el groc en el 4art llarg i el camelot del 1# en el cinquè llarg). 

1ª ascensió: Antoni Alarcon i Joan Baraldes. Octubre 2015. 

La Via: Via ideal per dies curts o per complimentar amb alguna altra si voleu fer metres. La via està ben trobada i té el seu atractiu.

1er. llarg: 60 metres. IV, V+, V.  (Ae)  des de la carretera comencem a pujar recta per un esperonet, aviat veurem que hi ha un pas un xic més difícil, aquí podem fer un pas Ae, o forçar en lliure (V+) després un xic més fàcil fins entrar a la feixa que anirem caminant en tendència a la dreta fins un arbre on farem la reunió. 

2on. llarg: 60 metres, V+, Vè, III.  Acabarem d'arribar al ressalt amb una grimpada i ja veurem un xic més amunt un spit on farà falta una recuperable. Abans, però,  podrem posar un alien molt bo. Anirem pujant la placa que és força dreta fins que veurem que entrem a la feixa, anirem caminant fins que creurem una corda fixa i després d'una grimpada fàcil trobarem al reunió amb 2 parabolts. 

3er. llarg: 60 metres, IV, V, IV. Sortim rectes per una placa típica de Roca d'Arcs, no massa vertical, IV, V, però amb passos bonics, arribarem a una reunió on hi ha una corda fixa, d'aquí nosaltres hem seguit verticals superant un ressalt (IV) i després grimpant arribarem a la reunió en un arbre. 

4art. llarg. 35 metres. 6a o pas Ao, V+, V. després d'una curta grimpada ens situem sota un ressalt un xic desplomat, comencem de dreta a esquerra, i entrarem en una placa que ens portarà a un diedre que seguirem fins a la reunió. 

5è llarg. 35 metres. V+, V. Aquí tenim dues opcions: a) anar a cercar una placa a l'esquerra (Via original V+) o seguir recte fins un pont de roca, d'aquí fem uns passos de flanqueig ascendent a l'esquerra i entrem en un diedre bonic que ens portarà a la reunió en unes alzines.

6è llarg. 25 metres Vè,  Per arribar al peu del darrer ressalt haurem de caminar uns 30 metres.  Pugen per unes plaques boniques fins arribar en un diedre (on caldrà tenir cura amb la roca) que ens portarà al cim.

Descens: des del cim anirem en direcció oest fins que trobarem unes trinxeres, d'aquí ja veurem una feixa que tot baixant ens portarà a la carretera i després fins el cotxe. 30 minuts.  

Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem