dimecres, 8 de febrer del 2023

Montserrat - Agulles . El Setrill - Via Normal. 05/02/2023

Després de fer l'Aresta Bruc de l'Ànec anem a l'Agulla del Setrill per la via normal, resulta que aquestes dues vies es varen fer pujar per primer cop en el mateix dia, el 25/5/1942, i una bona part dels components coincideixen. Avui sense saber-ho hem repetir el mateix camí.  

El Setrill és una agulla força bonica per totes les cares. Al principi que començàvem a escalar, la fèiem sovint per la via Normal, doncs era una via per acostumar-te a pitonar, ja que oferia diverses possibilitats, ara, però, podrem fer practiques de posar.hi friends que hi queden de meravella. 

 


La nostra ressenya

La via va ésser restaurada respectant molt bé les assegurances, així que en tota la via hi trobarem 3 parabolts en les tirades i algun espit. 


Per començar la via entrarem des de la canal amb un flanqueig ascendent fins a situar-nos a l'aresta que seguirem fins el cim. 


Bones vistes sobre les agulles situades al cap de la Canal Ampla, La Boleta del Portell Estret, l'Ànec, la Sense Nom i la Caputxa.


La primera reunió la farem sobre d'un gran bloc que sembla que hagi de marxar. Esperem que tardi molt. Fa 50 anys ja hi era :-)


La Laura que s'ho està passant molt bé, feia temps que tenia ganes d'anar agulles.


Als migdies d'hivern, com el sol entra de costat, li dona unes bones ombres. 


Entrant a la primera reunió. 


Iniciant el segon llarg on trobarem un bon merlet, 


Un darrer ressalt, on trobarem el passet de la via. 


L'Ita que va desequipant la via. 


La reunió del cim l'hem anat a cercar a la vessant sud.


Arribar el cim, amb un dia tan clar,  transparent i poder gaudir d'aquest entorn, són moments que voldries retenir per sempre més. 


Bones vistes sobre La Bitlla, La Bola de la Partió, La Reina, La Corona de la Reina, L'Agulla dels Ossos, La Bessona Inferior, l'Agulla de l'Arbret, per ressaltar les que es veuen millor. 


I davant mateix l'Agulla del Dumbo. 


La tarda és tan bona que parem a dinar al Refugi, on ens atenen de meravella. Ara rematem la tarda fent-la petar una mica amb un sol encantador. Segur que ho repetirem. 

Aproximació: des de Can Maçana anirem fins el Refugi d'Agulles i d'allà anirem a buscar el camí que puja per la Canal Ampla que seguirem fins que veurem la via a la nostra esquerra, només ens quedarà pujar una mica fins a l'inici de la canal que porta al collet entre El Setrill i El Dumbo. 

La Via: itinerari de 3 llargs, que fa uns anys es va restaurar, canviant els burils o espits per parabolts. Tot i ser un itinerari fàcil les assegurances estan distants, però el podrem reforçar molt bé amb assegurances flotants i un bon merlet. La roca és molt bona.  Recomanable. 

1er. llarg: 40 metres, III. 2 parabolts, però podrem posar 3 assegurances flotants molt bones. Des de la canal anirem a l'esquerra, per sota de l'arbre que ens barra el pas, fins a situar-nos al fil de l'aresta que seguirem fins a la reunió sobre d'un gran bloc adossat.

2on llarg: 35 metres. III, IV, III, IV.  1 parabolt, un buril, i un bon merlet. També podrem posar alguna peça flotant. Sortim verticals a buscar un bon merlet a la nostra dreta, després anirem pujant pel centre de l'aresta superant un parell de trams un xic més drets. Poc abans d'arribar al cim, trobarem una reunió amb un parabolt i 2 espits.  La via original anava a la dreta a fer la reunió, però amb aquesta reunió resulta molt més net i elegant aquest itinerari.  

3er llarg: 10 metres II. Grimpada fàcil fins el cim. Sinó volem fer la reunió amb alguna savina, haurem d'anar a cercar la reunió de les vies que surten de la vessant sud.

Descens: des del cim baixarem fins una savina i després desgrimparem fins un bosc que al final del mateix trobarem el ràpel de 35 metres.

Material: 6  Cintes exprés, joc de friends, i reunió.

1ª Ascensió per: Vicenç Barbe, R. de Semir, J. Piqué, C. Romeu, J. Suñol, i C. Poyuelo.   25/5/42, el mateix dia que també varen pujar a l'Agulla del Ànec per primer cop. 

Apa a escalar que el món s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Que maques són aquestes arestes Bruc ! navegar pel mar de còdols i anar buscant com posar alguna peça...la dificultat aquí és el de menys! Enhorabona !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, aquesta l'havíem fet unes quantes vegades de joves i ens va fer il·lusió repetir-la

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem