dimecres, 1 de febrer del 2023

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Palpant l'Infinit - 31/01/2023

Quan vàrem fer la Via Tocant el Cel ens vàrem fixar amb la veïna Palpant l'Infinit i ens va sembla que era d'un tarannà similar; bona roca i autoprotecció fet que ens agrada molt perquè ens fa sentir molt millor i al mateix temps ens fa viure molt més l'escalada.


Aquí us deixem la nostra ressenya que esperem que us animi anar-hi. 



El peu de via està clar, hi ha un padró amb una branca i una sageta al costat. 


Iniciant el primer llarg que va buscant el seu espai i ho aconsegueix en força èxit. 


Passos bonics i de bon equipar. En aquest llarg només hi trobarem un pont de roca. 


Placa molt bonica a l'inici del segon llarg, després anirem trobant fissures amb excel.lent roca fins el cim. 


Sortint de la via. 

Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà  sota de la Via Aina, anirem caminat a l'esquerra per sota de la paret fins que trobarem una fita amb una branca seca i una sageta al costat.

La Via: Itinerari de dos llargs molt complerts, amb una dificultat màxima de IV+, on hi trobarem 4 ponts de roca i la resta ens ho haurem d'equipar nosaltres, però no patiu que és senzilla d'equipar i si us agrada anar posant assegurances flotants us ho passareu d'allò més be. Recomanable. 

1er. Llarg: 45 metres, 1 pont de roca. IV, IV+, III, I. Pujarem verticals entre dues canaletes fins un bloc que el superarem i anirem un xic a l'esquerra fins un pont de roca. seguirem vertical fins entrar en un terreny fàcil que anirem a l'esquerra i després a la dreta. Farem reunió amb uns boixos a la vertical d'un pont de roca del segon llarg.

2on llarg: 55 metres, IV, IV+, IV.  Sortim verticals fins el pont de roca, després anirem a l'esquerra en direcció a un gran alzina, d'aquí anirem pujant per unes plaques molt fissurades fins a trobar un altre pont de roca. Ara anirem en tendència a la dreta per anar a buscar un diedre que ens portarà a un altre pont de roca i directes al cim. 
 
Descens: des del cim baixarem un xic i passarem a la vessant sud, baixarem per una canaleta fins que podrem anar al costat de la roca fins arribar  a un collet. Aquí passarem a la vessant nord i anirem baixant per una canal, veureu que podríem seguir en direcció oest al costat del cingle, però hem de seguir baixant fins a trobar una altra curta canal que ens situarà sota mateix del cingle. Ara només ens quedarà seguir baixant en diagonal a l'esquerra (oest) fins a trobar un bon camí que ens passarà a la vessant sud i al peu de via.

1ª Ascensió: Joan Rovira i Amadeu Pagès, 2013

Material: 8 cintes exprés i un joc de totems.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem