dilluns, 28 de febrer del 2022

Sant Llorenç de Montgai - Paret de la Formiguera - Via Garrets - Eusebi - 26/02/2022

 De tornada d'Escales decidim parar-nos a Sant Llorenç de Montgai, ens fa gràcia fer la Via Garrets - Eusebi a la Paret de la Formiguera, pel nom no recordem haver-la fet. 


Us deixem la nostra ressenya.


La paret amb un dia núvol, sort que després va sortir el sol.

Un cop iniciem l'aproximació ens trobem a en Joan Asin amb tot una colla, ens explica que van tots a fer la via Normal de la Formiguera per celebrar que en Joan Carles està molt recuperat i avui faran una escalada tots junts. Ho celebrem que estigui molt bé. 


Inici de la via-

Com  hem pujat amb tota aquesta colla, sense donar-nos compte ja ens hem trobat a peu de via.


L'Ita comença el primer llarg, un IV+ molt bonic. 


Iniciant el segon llarg, quan arribo i miro per on va la via, recordo que ja l'havia fet, i no un cop, sinò dos. Al final tot s'em barreja.


Poc a poc vaig guanyant metres i la cosa es va posant dret, això si amb bona pressa, passo el primer ressalt molt bé, i arribo al segon ressalt i vaig directa per passar-ho i em paro quasi sota del proper parabolt no veig clar i baixo fins l'anterior i decideixo posar-hi un estrep, quan m'hi poso veig que estic per sota d'on havia arribat, així que ho torno aprovar i ara un xic més decidit i em surt el pas, després ja un xic menys difícil fins l'entrada la reunió que hi ha un altre pas que em costa una mica. 


l'Ita arribant a la llastra que no fa gaire gràcia tocar-la


Entrant a la segona reunió. 


El tercer llarg és molt bonic i també té un tram un xic desplomat que li dona un toc de gracia 


Superant el darrer ressalt 


Contents al cim.

Aproximació: des de l'aparcament de la Formiguera pugem per un corriol fins que haurem de creuar un rierol a ma esquerra i enfilarem fins la via del tren, després anirem uns metres més per sota de la paret fins que veurem unes franges verticals de color negre que ens indiquen on comença la via.

La Via. Itinerari equipat per dalt, però que està molt ben trobat. Tres llargs ben bonics que segur que no ens deixaran indiferents.

1er llarg: 25 metres, IV, IV+, III.  Sortim per l'esquerra de la franja vertical negre i pugem vertical per un tram força dret fins que es tomba i trobem la reunió.

2on llarg: 35 metres. IV+, V, V+, 6a, V, V+.  Sortim en lleugera tendència a l'esquerra i trobarem una antiga reunió, seguim verticals amb passos drets fins que trobem un ressalt que passarem d'esquerra a dreta i ens situarem sota d'un segon ressalt que passarem de la mateixa manera, després uns metres més difícils fins sota la llastra que passarem per la dreta (compta en no forçar-la massa) després ens trobarem amb un pas complicat per entrar a la reunió en una lletja. 

3er llarg: 25 metres, V, V+, V, IV.  Sortim verticals amb passos drets i anem un xic a l'esquerra per superar el ressalt en tendència a la dreta, després vertical fins a la reunió.

Descens: baixarem en tendència al nord est fins a trobar la via, ara hi ha una tanca, però hi han fet un forat i vàrem poder passar, després baixarem per la vall fins a l'aparcament. Si ho tornen a tancar, haurem d'anar a l'esquerra a buscar un túnel que passa just per sota de la via. 

Material: 12 cintes + R, 1 estrep pot anar bé, però no soluciona el pas.

1ª asc. : X, Garreta i E. Codina 26/5/96. Via equipada per dalt.


Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona, la Garrets és ben maca i recordo passos potents! Quina il.lusió coincidir amb el Juan Carlos a la vertical !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt divertida Jaume. Sempre fa il·lusió trobar-te amb algun company que s'ha recuperat d'un ensurt tan fort.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem