dijous, 17 de febrer del 2022

Sant Llorenç del Munt - Roca de les Onze Hores - Via Cànnabis Flam - 15/02/2022

 Fa un any, aproximadament, varem anar a fer aquesta via amb el Sergi i la Montse que anaven al davant nostre. El veure que queia moltes pedres vàrem canviar de via i va quedar aquesta a la pila de les pendents. 


Us deixem les nostres ressenya.

Avui hi tornem, tot i que no les tenim totes, ja que fa un aire bastant fred. Per sort quan hem arribat a peu de via hem vist que estàvem protegits i tot que feia un xic de fresca es podia escalar prou bé. 


Preparant per fer un pas d'estreps doncs la roca no convida a forçar massa, especialment aquesta primera tirada. 


Ara toca anar en lliure fins que ens posem sobre d'un gran bloc. Per cert, no sé quan temps aguantarà aquest bosc, doncs està preparat per caure, millor no forçar-lo massa. 


Després de superar el bloc, ja entrem un xic més fàcil on podrem progressar amb A0 i algun pas d'Ae. 


L'Ita ho ha fet bé amb lliure i Ao. 


Sortint de la reunió, ara per terreny menys dret i on la roca va millorant conforme guanyem alçada.


Ara toca anar poc a poc mentre gaudint d'un lloc bonic i ben assegurat amb bolts.  


Restes de la reunió, sembla impossible com la cinta negra encara aguanta tan bé. Aquestes cintes les fèiem servir per marcar al material. 


Vistes des de sobre la reunió.


El dia és clar i transparent, així que gaudim de les vistes que ens envolten. 


Darrers metres de la via. 


Aprofitem per fer-nos una foto de record. 

Aproximació: deixarem el cotxe a l'aparcament del dipòsit, després anirem a buscar el camí dels Monjos que passa quasi per sota de la cinglera, poc abans anirem a l'esquerra per anar a cercar el peu de via. Passarem per sota de Punta d'En Clerc, La Tercera Repùblica, i veurem un collet a l'esquerra amb una arbre, pujarem fins aquí i veurem un cap de burí i bolt que ens marquem el peu de via. 

La Via: via de dos llargs, on el primer la roca no és massa bona i obliga a progressar en un mix de lliure i passos d'Ao i Ae. El segon la roca millora notablement i permet una escalada de placa agradable. Per col·leccionistes. 

1er llarg: 30 metres. Ae/V+.  Sortim verticals i amb roca a controlar on podrem pujar combinant el lliure amb passos d'Ae, uns metres sota del bloc, anirem a l'esquerra un xic per entrar per arribar a sota del bloc on haurem de fer un pas rar per situar-nos a sobre sense tocar-lo massa. Després, seguim vertical fins a la reunió.

2on llarg: 40 metres. V. IV+, IV.  Des de la reunió ja veurem uns quants bols que ens marcaran com hem d'anar per aquesta placa. La roca va millorant conforme anem guanyant alçada. Al final anirem en tendència a l'esquerra per voltar un ressalt i després verticals i al final a la dreta fins arribar a una gran savina on farem la reunió.

Descens: Anirem en direcció nord-est fins que trobarem la baixada del Camí dels Monjos que ens portarà altra cop al lloc de partida. 

Material: 12 cintes, 1 estrep, un parell de friends mitjans. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

 






6 comentaris:

  1. Enhorabona. Sort que feia sol. Nosaltres la vam fer amb fred i boira :-D Però va anar bé. Ara ja es nota que s'ha fet més neteja. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si noi amb fred puja un grau. Està mes neta, però encara li queda jejeje

      Elimina
  2. Nosaltres tambe vem fer dues tentatives.
    Fem un esport de constancia, sino no fariem gaire be res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el primer intent teníem una cordada davant que ens volia matar a cops de pedra i vàrem anar a paret del costat. :-)

      Elimina
  3. A la Paret de les Onze hores hi tenim un terreny de joc que no ens l'acabem, enhorabona per la via! I sí que fa patir el tram dels grans bolos...si en cau algun va a petar sobre la reunió...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume. El gran Bolo fa patir molt, està preparat per caure, encara recordo el que hi havia a la Punta Camp, quatre cops més gran com aquest i un dia va caure, sort que ja havia passat el segon. Esperem que no passi res.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem