dimarts, 15 de febrer del 2022

Sant Llorenç de Montgai - Paret del Pont - Combinació de vies - 13/02/2022

 El temps no era massa bo per aquest diumenge, però les ganes de sortir ens varen fer veure, amb bons ulls, que a les terres de ponent potser hi faria millor temps. Doncs no ho dubtem i cap a allà anem acompanyats del Sergi i la Montse. Segur que ens ho passarem d'allò més bé. 

Durant el viatge, ja tenim moments que semblava que plovia per la boira pixanera, però conforme ens acostàvem a Sant Llorenç de Montgai les boires eren més altes. No confiats que aguantaria tot el matí, ens inclinem per la Paret del Pont, primer amb vies curtes que no havíem fet i després decidim sortir per dalt.


La ressenya de la combinació de vies a la Paret del Pont


Només enfilar-nos a la feixa trobem aquestes dues vies, així que ens posem una cordada a cada via i després ens canviem. 


Nosaltres comencem per la Kulen Bajen i en Sergi i la Montse per Arropa ke Hay Poca


La Montse en plena feina a la Arropa ke Hay Poca una via molt bonica 


L'Ita sortint de la Kulen Bajem que també ens ha agradat molt.


Ara és el torn de l'Ita a la via Arropa Ke Hay Poca.


Tenir el pantà a sota sempre li dona un color especial




Quan decidim sortir per dalt fem uns pas de IV, i després una grimpadeta per acabar caminant fins que creuem la Via Pim Pam i decidim sortir per aquesta. 


Un petit ressalt de IV ens situarà sota del diedre de sortida. 


Contents el Sergi i la Montse ens apreten per darrera. 


Després de fer el diedre només ens queda un ressalt per arribar al cim


Una bona panoràmica.


Contents al cim i ara amb una mica de solet. 

Aproximació: venint des de Camarasa (actualment i temporalment,  des de Sant Llorenç de Montgai la carretera està tallada) arribarem el pont que creua el pantà, a partir d'aquí ja podrem aparcar. Un cop passat el pont anirem uns metres per una pista que surt a mà esquerra i ja veurem un lloc que podrem pujar a la feixa que seguirem uns metres fins a trobar el peu de via. Les vies estan molt ben indicades amb retols sobre unes pedres.

Les Vies: les dues primeres vies són esportives, potser en un futur seguiran, estan les dues molt ben trobades i divertides de fer. Després bé un tros brut fins que seguirem per la Via Pim Pam, amb un llarg de diedre i ressalts molt interessant.

Descens: des del cim anirem al nord fins un coll on trobarem un corriol que passant per uns camps d'oliveres abandonats ens tornarà a la carretera.

1er llarg: 30 metres.

                            - Via Kulen Bajen - 6a: puja per l'esquerra d'un bloc i va fins sota d'un sostre que flanquejarem a l'esquerra i després vertical fins a la reunió.

                            - Arropa que Hay Poca - V+. Va per un diedre al costat dret del bloc, passos verticals per superar alguns ressalts. Reunió comuna amb la Via Kulen Bajen. 

2on llarg: 50 mestres. IV, I. Caminant. Superem un petit ressalt sortint de la reunió, després grimparem uns metres i trobarem una reunió que deixarem i seguirem, ara caminant, fins sota d'un ressalt on trobareu una indicació en una pedra que indica que esteu a la via Pim Pam. Aquesta reunió l'haureu de fer amb un pont de roca i alguna assegurança flotant.

3er llarg: 15 metres. IV.  superem un ressalt bonic i després caminant fins sota del diedre. 

4art llarg: 40 metres. V/V+. Un llarg molt bonic, amb bona roca, i tram de diedre, que ens permetrà superar alguns ressalts bonics, al finals anirem un trons brut fins a la reunió amb un bolt.

5è llarg: 20 metres. IV.  Sobre nostre veurem un ressalt a superar amb un pas de IV, després seguirem per terreny molt fàcil fins al cim on trobarem un pont de roca per fer la reunió.


Material: 12 cintes exprés, i algún friend  petit per reforzar la segona reunió.


Apa a escalar que el mon s'acaba!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem