dimarts, 7 de maig del 2024

Via Llimac Groc a la Carena del Dumbo - Regió d'Agulles - Montserrat - 07/05/2024

La muntanya de Montserrat sempre té el seu atractiu, però a la primavera té uns colors especials que encara la fa més interessant i agulles encara més. Entre setmana és un luxe poder escalar sense gaire gent, de fet avui només hem vist una cordada a l'agulla de la Saca Gran. Aquesta tranquil·litat et permet sentir-te molt més mimetitzat amb aquestes roques.

La Carena del Dumbo hi ha algunes vies curtes, amb un bon equipament i una roca molt bona on podreu gaudir d'una escalada plaent.


La nostra ressenya.


Iniciant la primera tirada. La vegetació dificulta fer fotos en aquest llarg. 


Des de la primera reunió podem veure les agulles; Boleta del Portell Estret, L'Anec, i la Sense Nom. 


L' Ita en el primer llarg. 


El segon llarg manté la mateixa qualitat de roca, així que la diversió està assegurada. 


Avui ens acompanyen l'Arseni i en Ferran 


En Ferran gaudint de la primera tirada. (Foto: Arseni Lago)


Al fons podem veure la canal Ampla


L'entorn és d'allò més bonic. 


Foto cim.

Aproximació: des del refugi Vicenç Barber anirem a buscar la canal Ampla que seguirem fins uns grans blocs recolzats, aquí creuarem la canal en direcció oest i amb un tres i no res arribarem al peu de via. Parabolts visibles. 

La via: dos llargs de placa amb roca excel·lent  i una dificultat moderada que us permetrà gaudir del plaer de l'escalada montserratina. Recomanable.

1er. llarg: 30 metres.  IV, V-, IV+.  8 parabolts. Iniciem l'escalada en lleugera tendència a l'esquerra, després seguirem verticals fins a la reunió.

2on. llarg: 20 metres. V-, IV.  Sortim de la reunió amb un pas raret per seguir per la placa amb una escalada agradable fins a la reunió. Després pujarem fins el cim d'aquesta carena amb una grimpada molt fàcil.

Descens: anirem a buscar la canal de la dreta mirant a la paret que ens portarà al peu de via. També podem fer un ràpel des de la segona reunió de 50 metres.

Material: via equipada, 8 bagues exprés + R.

Oberta per: Joan M. Dalmau i Joan Portes el 14/10/2010.

Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem