diumenge, 5 de maig del 2024

El Caputxo d'en Semir - Frares Encantats - Montserrat. 5/05/2024

 Des de feia temps que em rondava pel cap anar a fer aquesta agulla pel seu atractiu i també pel seu nom i el que representa per l'escalada a Montserrat.



La nostra ressenya.

En Ramon de Semir i d'Arquer durant molt de temps es va dedicar a inventariar i posar número a totes les agulles i roques del massís de Montserrat i a l'any 1949 va ésser publicat.  S'han fet altres mapes, però aquesta sempre serà una obra especial i com a tal mai podrà ésser superada. La seva numeració s'ha fet servir en les diferents guies que s'han editat en el transcurs dels anys. En aquest enllaç trobareu una mica més d'informació. 


Iniciant el primer llarg d'aquesta agulla  petita i fàcil, però amb una forma encisadora i que resta penjada sobre la muralla nord. 


Iniciant el segon llarg curt però encantador. 


Hem anat tan d'hora que no ens ha tocat el sol fins arribar el cim i feia una ventet que ens ha deixat contents. 


L'Ita pujant els darrers metres de l'agulla.


Cim bonic i que té una bona vista sobre la vessant nord. 


Foto cim. 


Ara només ens queda preparar el ràpel.


Mirant al sud podem veure l'agulla de la Nana, La Mamelluda, i la Caputxa a primer terme. 


Ràpel i cap a una altra agulla.

Aproximació: des del refugi Vicenç Barber pujarem per la canal Ampla fins al peu de l'Agulla Sense Nom, després pujarem per la canal de la cara est d'aquesta agulla fins quasi arribar a un collet que  ens haurem de desviar a la dreta per arribar al peu de l'agulla.

La via: si bé es podria fer amb un sol llarg és aconsellable fer-la amb dos, doncs així és pot gaudir millor i podrem fer alguna foto en el segon llarg. No presenta grans dificultats, però si que té una forma especial i unes vistes ben boniques. Molt recomanables per els amants de les agulles montserratines. 

1er. llarg:  10 metres. II Grimpada fàcil fins a una savina on farem la reunió.

2on. llarg: 15 metres. 1 pitó. IV, III.  Sortim per la dreta del pìtó i superem els metres més drets i després per terreny més fàcil fins el cim. Reunió en el ràpel.

Descens: ràpel de 25 metres equipat amb parabolts.

Material: 1 baga exprés + R.

1ª Ascensió: Oriol Torró i Ramon de Semir i d'Arquer 18/05/1941


Apa a escalar que el món s'acaba!!

4 comentaris:

  1. Per poc no ens trobem avui ! Moltes gràcies per anar piulant aquestes agulles tan oblidades, queda a la llista per anar a fer-la. Per on heu baixat a fer la via Marina?. Que aquesta també em fa peça...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, en la propera explicaré com arribar a la via Marina de la Sense Nom. A veure si a la propera ens trobem. jeje.

      Elimina
  2. ¿Puede ser que luego hicierais la Agulla Sense Nom por la cara norte? Nosotros estabamos en la agulla de L'Anec y hice unas fotos. Creo que erais vosotros, habia una cordada con una chica embarazada que rapelaron por las mismas cuerdas. Si quieres las fotos te las paso por correo o donde me indiques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si eramos nosotros. Jo también tengo una foto vuestra. Mi correo és fuertesm@live.com Gracias.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem