divendres, 10 de maig del 2024

Ripollès - Coll Roig - Combinació de vies; Nil Marín, Malalts de Roca, i Derzu Uzala

Feia molt temps que no quedàvem amb el Miquel Salamó  per escalar plegats, així que avui anem el pati de casa seva. Coll Roig és un lloc que està molt proper a casa seva i per tant s'ho coneix molt bé. 

Comencem per la primera tirada de la via: via Nil Marín, després farem dues tirades de la via Malalts de Roca i acabaren sortint per la darrera tirada de la via Derzu Uzala. Una combinació força divertida on ens ho hem passat molt bé, que al final, és del que compte. 


La nostra ressenya.


Comencem que ens toca el sol d'esquitllada i amb alguns forats plens d'aigua, però la roca és tan abrasiva que et permet gaudir de veritat en aquest llarg de la via Nil Marín.  


Els primers metres són de placa però amb molt bon cantell. 


i tot seguit segueix per un diedre vertical i molt ben trobat. 


Sortint del diedre. 


Ja som a la via Malalts de Roca que, la Ita se la coneix bé i ràpidament s'auto adjudica aquest llarg, sap que és ben bonic de fer. 


En Miquel barallant-se amb les canals que formen aquesta placa. 


Content entrant a la reunió. 


Avui hem tocaran tots els diedres. 


A la primavera aquest lloc resulta encisador els colors verds hi predominen i donen una sensació de pau i tranquil·litat. 


i per acabar decidim sortir per la via Derzu Uzala on farem el darrer llarg. 


Ja en els darrers metres prop del cim. 


Foto cim. 


Arribats a Coll Roig ens trobem aquesta guilla que ens demana menjar, sembla que ja s'acostumat als excursionistes i als escaladors i quasi es deixa tocar. 

Un mati ben divertit que al final hem rematat amb un bon dinar i, és que la trobada es tenia que celebrar. 

Aproximació: Agafarem la carretera que porta a Montgrony, deixarem el desviament i seguirem per la pista, passarem pel refugi de Planelles i  ara  continuarem per pista de terra fins el Coll Roig. Des d'aquí, ara ja  a peu, agafarem un corriol que ens portarà a un tanca pel bestiar. La creuarem i arribarem a l'inici d'una tartera, la pujarem en tendència a l'esquerra fins al peu de via.  Un cop situats al peu veureu una via que va a l'esquerra i una altra recta, la nostra és la de l'esquerra.

La combinació de vies: en aquest pany de paret podrem fer múltiples combinacions de tirades de les diferents vies i totes, més o menys, seran agradables d'escalar. Aquesta ens ha agradat i ens ho hem passat molt bé.  Recomanable. 

1er. llarg: 50 metres. V, V+, V. Comencem per una placa que poc a poc es va posant dreta mentre va agafant lleugera tendència a l'esquerra fins a situar-se sota d'un diedre molt vertical i bonic on hi trobarem passos força atlètics, això si amb molt bon equipament.  Després haurem de fer una desgrimpada d'uns 5 metres i pujar per un corriol fins un collet que baixarem per la part contraria fins a situar-nos al peu de la placa de la via Malalts de Roca.

2on. llarg: 25 metres. V.  Sortim verticals i ens introduïm en les canals on gaudirem de passos divertits. Després només ens quedarà superar un petit ressalt.

3er. llarg: 25 metres V, IV.  Sortim per la dreta de la reunió i entrem en un diedre que seguirem fins el final. Trobarem un pas a l'entrada i un al mig que li donen color a la cosa. Ara anirem caminant uns metres fins el peu de l'esperó del darrer llarg de la Derzu Uzala.

4art. llarg: 35 metres. IV, V, IV.  Comencem per l'esperò després anem un xic a la dreta i ens trobarem un ressalt a superar, un cop superat ja per terreny més fàcil fins el cim.

Descens: ràpel per la vessant nord on trobarem a un corriol que ens portarà altre cop al coll.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!
  

2 comentaris:

  1. A aquestes altures sovint l'escalada és el de menys i el millor la bona companyia !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si noi cada cop és més important amb qui vas que el que fas..

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem