dijous, 23 de maig del 2024

Sant Llorenç del Munt - Les Arenes - Roques d'Aguilar - Via Vaig, la faig, i me´n vaig - 21/05/2024

Amb aquesta ressenya acabem amb les tres vies situades més a la dreta de la paret. Resulta que aquesta és la darrera via que s'ha obert en aquest sector, però ja ha passat un temps doncs la via és del 6/2021


Comencem a la dreta de tot i ens orientem per un parabolt que hi ha uns metres més amunt. 


Després anirem un xic en tendència a la dreta fins a la reunió. 


Entrant a la reunió. 


El segon llarg és força ben aconseguit, primer vertical amb passos bonics i després un bon ressalt que superarem en un pas Ao i seguirem per terreny més fàcil fins a la reunió. 


Darrers metres de la via. 


Ressenya de les tres vies, encara hi ha una variant que no hem fet i que hi haurem de tornar un altre dia. 

Aproximació: Si veniu per la carretera que va de Castellar a Sant Llorenç, un cop passat el quilometre 12, trobareu una indicació que anuncia que a ma dreta trobareu una àrea d'esbarjo i la pista que va al petit nucli urbà de Les Arenes. Entrarem a l'àrea i seguirem per la pista que surt a ma esquerra, trobarem un pont que passarem i tot seguit a ma dreta haurem de deixar el cotxe en una bona esplanada. Sobretot no seguiu fins Les Arenes, doncs és difícil d'aparcar i els veïns és molesten. 

Després seguirem per la pista fins a la primera casa que a ma dreta surt una pista que als pocs metres és converteix amb un camí. Anirem pujant per aquest camí fins que fa una ziga-zaga i al final de la mateixa veureu que surt un corriol, a ma dreta, (fita gran) que ens acostarà a  l'Aresta de La Sardana, però uns metres abans haurem de seguir per un corriol molt brut uns metres i després pujar amunt per trobar la clariana on comencen aquestes vies.

La via:  oberta el 4/06/2021 i per trobar espai el primer llarg va molt a la dreta. Després en el segon llarg ja segueix vertical fins el cim.  

1er. llarg: 30 metres. III ,IV, IV.  Inici a la dreta de tot i anirem a buscar un parabolt visible des del peu de via. Des d'aquí anirem a la dreta per anar a buscar a la reunió.

2on. llarg: 30 metres. IV+, Ao, IV+.  Sortim verticals per terreny de placa bonic fins arribar un ressalt on farem Ao i després ja per terreny fàcil fins a la reunió. 

Descens: per la mateixa via.

Material: 10 cintes exprés , 1 estrep, R.

Oberta per: Jordi Homet i Guillem Palacios.


Apa a escalar que el món s'acaba!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem