dijous, 30 de maig del 2024

Malanyeu - Paret del Devessó - Via El Gavinet del Grau de la Solana - 30/05/2024

 Avui anem a Malanyeu, però com que anem tard, escollim una via curta de l'extrem esquerra que ja havíem vist un dia de baixada pel camí que hi passa just pel peu.


Us deixem la nostra ressenya


Comencem escalar des del mateix camí, veiem dos esperons molt junts, i com el de la dreta es veu xic més difícil pugem per aquest. Ambos van a la mateixa reunió.


Una escalada fàcil ideal per aquells que comencen a fer de primer i que volen posar alguna assegurança flotant.


El segon llarg segueix per l'esperó recte des de la reunió. Roca bona i amb algun pas bonic. 


Malanyeu sembla un jardí, està tot d'un color verd preciós, i ple de flors que li donen encara més color. Amb aquestes pluges surten petites plantes per tot arreu. 


Arribant al segona reunió, just quan s'acaba l'esperó. 


Aprofitem per practicar el muntatge de la reunió amb les cordes, va bé per quan t'has deixat la baga de reunió. La veritat que aquest sistema és molt ràpid de muntar, més que amb la baga tradicional. 


El darrer llarg surt per una placa molt ferma. 


Reunió en el cim. 


Just quan arribem a baix. 

Aproximació: Seguirem el camí de sempre fins arribar abaix al torrent sec, seguirem per un corriol direcció a ponent que va pel costat del torrent fins que trobarem una pista que ve de l'esquerra i hi ha una tanca del bestiar, passarem la tanca i començarem a pujar per un camí que porta al costat esquerra de la paret. Aquest camí s'apropa a la paret fent siga sagues i  una d'elles passa per l'inici de la via. Veureu que hi ha dos esperons, el de l'esquerra es veu més senzill i més llarg i el de la dreta hi ha una placa molt maca per començar. Des del peu de via veureu un pitó i un pont de roca. Nosaltres hem començat per l'esperó de la dreta fins a la primera reunió i després hem seguit per l'altre. 

La Via: Itinerari de 3 llargs senzills, equipat amb ponts de roca, 1 pitó, bagues a les savines i les reunions estan equipades amb dos parabolts. L'escalada té alguns passos bonics que li donen una mica d'al·licient. 
Ideal per iniciar-se en vies de més d'un llarg on podrem aprendre a posar assegurances flotants. 

1er. Llarg: 25 metres. IV, III.  1 pitó i alguns ponts de roca. Pugem per una placa amb roca molt compacta fins arribar al pitó, després ja seguirem pel fil de l'esperó fins que veurem la reunió a la nostra esquerra.

2on. Llarg: 25 metres. IV, III.  Grimpada agradable pel fil de l'esperó. La reunió la trobarem a la nostra esquerra just quan s'acaba l'esperó. D'aquí anirem per la dreta (no recta de la reunió) per un corriol que hi ha una fita i ens portarà a l'altra reunió on també hi ha 2 parabolts.

3er. llarg: 15 metres. IV. Escalada de placa amb una fissura a la dreta que ens marca la sortida. Reunió a uns metres de la sortida. 

Descens: anirem caminant en direcció a ponent i trobarem una instal.lació de ràpel. Primer baixarem rectes i després anirem a l'esquerra (mirant la paret) i baixarem per una xemeneia fins una gran alzina  on plegarem les cordes. D'aquí veurem que surt un vira que ens portarà al collet on hi ha un bloc cavalcat, els darrers metres trobarem una corda fixa. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem