divendres, 2 de desembre del 2022

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via Indignats - 29/11/2022



 Per avui donen vent i fred, així que anem assegurar-nos el tret i fem cap a la Codolosa. Per nosaltres és com anar al gimnàs però a l'aire lliure. Anàvem amb l'idea de fer una via i quan arribem hi trobem una  cordada, després ens decidim per via Indignats. 

 


La nostra ressenya


El primer llarg comença per un tram dret per entrar a una canal que tot seguit deixarem per anar a la placa de l'esquerra. 


Hi ha les assegurances justes i necessàries fet que et fa escalar concentrat malgrat no ser molt difícil. 


Iniciant el segon llarg té passos finets i d'altres amb molt bona pressa que et fan gaudir del plaer d'escalar en aquesta paret. 


Gaudint del segon llarg 


Sortint de la segona reunió trobarem un pas que cada cop és més difícil, doncs les presses de peu estan força polides. 


Darrers passos de la via.

Avui l'hem encertat, doncs el vent del nord era força fred i aquí hem estat molt ben arrecerats.

Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Drassera del Fray Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de la Paret de la Codolosa. La via comença just en front d'on surt el camí.

La Via: Itinerari de 3 llargs força ben trobats, amb l'equipament just i necessari que sempre podrem reforçar amb alguna assegurança flotant. Recomanable. 

1er llarg: 30 metres, IV, V, IV+. 4 parabolts.  Sortim verticals per superar un petit ressalt, després entrarem en una especie de canaleta on trobarem el primer parabolt. Tot seguit seguirem vertical fins sota un ressalt on trobarem el segon parabolt. A continuació seguirem per la placa amb passos bonics i verticals fins a la reunió.

2on llarg: 25 metres. V, V+, V, IV.  4 parabolts. Sortim per l'esquerra i enfilem una placa força fina, però amb una roca excel·lent fins arribar a una petita llastra, on podrem posar un alien groc, un cop superat aquest tram, ja per terreny més fàcil anirem en tendència a la dreta fins a la reunió.

3er llatg: 25 metres. V+, IV, 6 parabolts.  Sortim verticals per una placa molt fina que haurem d'estudiar bé els passos, després vertical per un terreny més senzill fins a la reunió.

Descens: podem baixar en ràpel per la mateixa via o caminant anant en tendència a l'esquerra fins a trobar la dressera que ens portarà a baix. 

1ª Ascensió: Joan Asín, Antonio Gómez, Jaume Galbán, i Joan Baraldes.

Material: 8 cintes exprés, i Joc d'Aliens.

Dificultat: V+, obligat Vè.


Apa a escalar que el món s'acaba

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem