dijous, 22 de desembre del 2022

Malanyeu - Paret del Devessó - Via de l'Aniol 20/12/2022

Fa uns dies vàrem veure la ressenya d'aquesta via oberta per en Amadeu Pagès, de fet en vist diferents piulades i totes amb una ressenya diferent pel que fa el nombre de tirades. Un cop feta s'entén, doncs les possibilitats de fer les reunions són varies i també és poden ajuntar les tirades.  




Us deixem la nostra ressenya. 

 

Un primer llarg una mica brut, on les bagues de les savines estan totalment malmeses, però això no és un problema perquè es poden posar sense problemes. El problema està en algun boix, que sembla que ha passat la papallona i la deixat ben sec. Segurament tornaran a brotar. De totes maneres, podrem posar-hi assegurances flotants sense problemes. 


Entrant a la primera reunió que es fa en una bona savina. 


Iniciant el segon llarg, que resulta ben bonic. Des de la reunió anirem a pujar a sobre d'aquest bloc. 


Després seguirem per una bona placa, la llàstima és que es massa curta. 


Els darrers metres de la via. La vegetació que hi ha entre les plaques dificulta poder fer fotografies. 


Després d'haver arribat a l'aparcament amb una boira ben espesa, una temperatura de 4º,  i esperar-nos una bona estona al cotxe, al final s'ha obert i hem estat d'allò més bé. 
Com a premi una bona vista sobre el Pedraforca. 


Fa un matí tan bo que sembla impossible , així que per gaudir-ho més decidim baixar tranquil·lament caminant. 

Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà a peu de via. Nom  al peu de via. Comença a l'esquerra de la Via Montse Curtó. 

La via: itinerari de terreny d'aventura que, podreu fer amb quatre llargs, on els 3 darrers darrers són prou bonics. Per col·leccionistes. 

1er llarg: 40 metres. IV+, 1 pitó i diverses bagues en savines i boixos.  Agafant com a referència una gran savina que veurem a uns 45 metres, anirem pujant per uns trams bruts, discontinus i alguns metres amb roca a controlar. Uns 10 metres abans de la reunió la roca esdevé bona i trobarem un pitó. Reunió a la savina. 

2on llarg: 25 metres. V, V+, IV. 3 ponts de roca.  Des de la reunió veurem un gran bloc vertical a la nostra esquerra, pujarem per la placa i després en diedre fins que ens situem a sobre, després seguirem per una placa bonica i assegurada amb un parell de ponts de roca. Un cop superada la placa trobarem un ressalt fàcil que ens portarà en una gran alzina on farem la reunió. 

3er llarg: 25 metres.  V+, V. 2 ponts de roca i 2 pitons. Sortirem caminant uns metres a la dreta i ja veurem una placa amb una fissura a la part dreta i al final de la mateixa un pont de roca.  Pujarem per la fissura amb passos difícils fins arribar al pont de roca, després anirem un xic a l'esquerra i trobarem un segon pont de roca, seguirem vertical fins a trobar 2 pitons molt junts, d'aquí anirem a la dreta i pujarem vertical fins que podem passar a la placa de l'esquerra, pas una mica expo, roca no massa bona i no podem posar cap assegurança, després seguirem verticals fins una gran alzina on farem la reunió.

4art llarg: 15 metres. IV+.  Sortim per la dreta de l'alzina i tot seguit anem a l'esquerra a buscar una fissura que ens portarà al cim. Reunió en una savina.

Descens: podem pujar crestejant i baixar còmodament a peu o baixar amb dos ràpels per la Montse Curtó que està uns 10 metres més amunt. 

Material: Joc de friends fins C 3, 12 cintes exprés, i 5 bagues savineres. 

Oberta per: Amadeu Pagès al 2014.

Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem