dijous, 15 de desembre del 2022

Montserrat - Collbató - Paret de la Codolosa - Via dels Joan's.

 Avui ens hem llevat plovent, de fet ja era aquesta la previsió, però també deia que el dia es quedaria net. Està tot moll i tenim dubtes, no sabem si anar a la Panxa del Bou o anar a escalar. Quan ja ho tenim tot llest per anar al gimnàs canviem de plans, fem les motxilles i marxem a Montserrat.

Després ha resultat un dia preciós, la roca estava ben seca gràcies al vent i hem gaudit d'una bona escalada, encara que repetida. En teníem tantes ganes de tocar roca després d'aquest dies de pluges que ha estat super. 


Us deixem la nostra ressenya


Arribem a peu de via i no sabem a quina via anar, ens ho mirem una mica i ens decidim per anar a la Via dels Joan's.  Una entrada un xic estranya i després agafa un tram ben bonic fins a la reunió. 


Entrant a la primera reunió gaudint dels passos bonics de la tirada. 


Iniciant el segon llarg. que poc ens ho esperàvem poder escalar amb un dia així de net i amb una temperatura tan agradable. Ho hem encertat.  


En el tram senzill de la segona tirada. 


Superant el desplom en el segon pas.


L'Ita atenta a la segona reunió. 



Ben contents en el cim. 


Aproximació: Des de l'urbanització de Collbató pujarem per la Drassera del Fray Garí fins que trobarem una trenca a mà dreta que ens portarà al peu de la Paret de la Codolosa. La via comença just a l'esquerra de tot. 

La via: itinerari de 3 llargs ben trobat amb passos bonics i divertits. Recomanable.

1er Llarg: 25 metres. V, V+, IV+.  Comencem al mateix lloc que la Monistrol i després anem un xic més a la dreta per buscar el tram més dret que, superarem molt bé gràcies a la bones presses. Després per terreny més senzill fins a la reunió. 

2on Llarg: 20 metres. IV+, V+. Sortim per la dreta i anem a cercar un parabolt un xic lluny, però abans podrem posar un bon friend, després seguirem verticals fins sota un ressalt que superarem amb passos bonics gràcies a les bones presses. Un cop superat seguirem verticals fins a la reunió.

3er Llarg: 15 metres. III, Ae, IV, III.  Pugem per un terreny fàcil fins agafar el primer parabolt, després amb 2 passos més haurem superat aquest ressalt i sortirem en lliure fins un darrer parabolt. Seguirem uns metres més amb una grimpada fàcil fins una olivera on muntarem la reunió.

Descens: acabarem de pujar una mica i ja trobarem la drecera que seguirem fins a trobar el camí de pujada.

Material: 8 cintes exprés + R, algun friend mitja us pot anar bé. 

Oberta per: Joan Asín i Joan Baraldés.  

Apa a escalar que el món s'acaba!!

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem