diumenge, 4 de desembre del 2022

Mont Roig - Montalegre - Sector l'Ermita - Vies Rampes Divertides i Eco-409 -02/12/2022

 Hi ha dies que necessites el pla A, B, i C. Divendres anem a Alòs de Balaguer, però quan arribem la boira no ens deixava veure ni el riu que teníem al costat, decidim anar a fer estona el bar per veure si s'obre. Passat una bona estona ja veiem que la cosa no té pinta de canviar, així que decidim anar al Mont Roig i si mentre sobre quan estem a Sant Llorenç de Montgai farem alguna via, i sinó pujarem al Mont Roig. 

Passem per Sant Llorenç de Montgai i està super tapat i seguim a 3º graus, així que seguim en direcció al Mont Roig. Arribats a l'aparcament la cosa està igual de tapada, esperem però no hi ha manera que s'obri. Ja sense confiança decidim pujar a l'Ermita de Montalegre i sorpresa, a la vessant nord està totalment net, només alguna boira, però just la boira acaba aquí a l'ermita. Així que mirem alguna via per aquest sector i decidim anar a la Via Rampes Divertides i després una de més curteta que ens deixa altre cop a l'ermita. 


Us deixem la nostra ressenya


Just quan comença l'Ita sembla que es vulgui obrir, a veure si fa el canvi, ja que estem a 1º i a les mans es nota.


Uff sembla que la cosa vol canviar  (Foto Arseni Lago)


Quan en toca pujar ja entenc perquè l'Ita deia que feia massa fred per escalar. Al peu de via l'Arseni i en Ferran que s'estan preparant per pujar al darrera nostre.


Quin canvi quan surt el sol!!


Iniciant el segon llarg, una placa molt bonica i ben equipada. 


Tot i que amb cordes de 60 metres podríem fer la via d'un sol llarg, aprofitem per partir-la en dos i així ens sembla que escalem més....


En Ferran en el primer llarg.


La via fa una gran diagonal, i en aquesta foto es veu força bé.  (Foto Arseni Lago)


Quan l'Arseni està fent el segon llarg la boira torna entrar una mica. 


Els darrers metres abans d'acabar la via. 


L'Arseni sortint del tram difícil. 


Després pugem una mica i baixem per una canal per fer la via Eco-309, molt curta, però molt bonica.


La via surt directa a la barana  (Foto Arseni Lago)


L'Ita en el darrer llarg  (Foto Arseni Lago)


Al fons encara hi ha força boira, però aquí el cim s'hi està prou bé, això si ben abrigats. 


En Ferran i l'Arseni que han fet que un dia trist ens ho passesim d'allò més be. Ho repetirem. Gràcies a l'Arseni per les seves fotos.


Aproximació: des de Vilanova de la Sal agafarem una vista que està amb bon estat fins a l'Ermita de Montalegre on deixarem el cotxe. 

Des del costat dret de la barana baixarem en direcció sud-oest uns metres, tot seguit trobarem una gran fita que ens indica que hem de seguir baixant per una canal a l'esquerra. Anem baixant per la canal fins que ja veurem la paret del Retaule a la nostra dreta. Veurem que hi ha moltes vies esportives, i també una gran diagonal que va dreta a l'esquerra, doncs la via va per aquí.  10 minuts

Per fer l'altre via, haurem de caminar uns metres en direcció a l'ermita i trobarem una petita canal que ens porta al peu de via.  3 minuts. 

La Via: itinerari curt, que és deixa fer bé, ideal per un dia com avui, o per combinar-ho amb les múltiples vies esportives que hi ha a la zona. Recomanable. 

1er. llarg: 15 metres. IV.  Pugem en tendència a l'esquerra fins a la reunió que està visible des del peu de via.

2on. llarg: 35 metres. IV+, V, IV.  Pugem per l'esquerra de la fissura que marca la diagonal, amb passos bonics i amb bona pressa, trobarem un pas un xic més difícil a la meitat, però que es fa molt bé anant un xic més a l'esquerra, després entrarem en un lloc de grans blocs, que haurem d'anar en compte doncs n'hi ha algun que no fa massa gracia, després verticals fins a la reunió.

Via ECO-409.  Pugem verticals per una plaques un xic desplomades, però que superarem bé gràcies a les fissures que anirem trobant. Haurem de fer alguna tibadeta...Llarg curt però molt bonic.  Reunió a la barana. 

Vies equipades: 10 cintes exprés + R.

Apa a escalar que el món s'acaba!!

3 comentaris:

  1. Al final us en vau sortir ! felicitats. Va be conèixer aquestes zones per a dies com el que us heu trobat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume, sort en vàrem tenir que ens va salvar el dia.

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem