dimarts, 17 de maig del 2022

Montserrat - Gorra Frígia - Via La Bella Easo - 12/05/2022


Vista de la Gorra Frígia des de la Magdalena Inferior.

Avui fa un dia preciós: net, cel blau, i convida a escalar. Avui preferim repetir una via que, ja l'hem fet més d'una vegada, i que sabem que no falla. Bona roca, assegurances justes i necessàries, passos bonics, etc. La Bella de Easo a la Gorra Frígia.


El primer llarg ja et sorprèn, vertical, bonic, però amb les assegurances distants que obliga a escalar. Una joia de llarg que l'Ita va guanyant pas a pas amb tranquil·litat i seguretat. Dona gust veure-la pujar. 


Petits murets que t'obliguen anar tranquil. 


Mirant l'inici del segon llarg, tot i que ho recordo, ja veig que la cosa pinta en bastos. 


Ara no hi ha com posar-s'hi per desfer l'entrellat. Del primer al segon, hi ha un bon pas, la roca està un xic polida, així un pas ajudat i "apa arriba". 


L'Ita que és molt observadora veu un escalador al cim de la Momieta, fa molts anys que no la fem, potser hi haurem de tornar. Veien la foto et venen ganes de tornar-hi. 


Tram dret del segon llarg. 


Entrant a la segona reunió. 


Avui va decidida a fer el tercer llarg, un parell de passos d'Ao, i passa com aquell qui res. 


Els bons còdols fan possible superar aquest llarg tan bonic. 


Foto a la tercera reunió.


Sortir de la reunió té el seu pas i jo que ho recordava fàcil... 


Després ja es deixa fer, fins el darrer pas, que haurem de tibar una mica més del compte. 
Malgrat que és cara est i al matí hi toca el sol, nosaltres no hem passat calor, doncs ens ha acompanyat un airet molt agradable durant tota la via. 


Foto cim, si nois estem contents, ens ho hem passat d'allò més bé. 

Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: des de Sant Joan anirem fins a la canal que formen la Magdalena Superior i la Gorra Frígia. Pujarem pel cantó de la Magdalena (més còmode) fins a trobar la corda fixa. Arribats aquí anirem a la canal i ja estarem al peu de via. El primer parabolt està un xic lluny, però s'hi arriba bé.

La via: és d'aquelles vies que si l'has fet torna-la a repetir i sinó l'has fet que esperes??. Itinerari molt ben trobat, on en el primer llarg trobarem les assegurances un xic distants, després ja estan més properes, però sempre haurem d'escalar i gaudir dels diferents murets que anirem trobant. Especial menció al pas de la sortida, en el darrer llarg, que hi ha un ressalt amb un pas que haurem d'anar en compte. El pas, però, està ben assegurat amb un bon buril. Molt recomanable. 

1er. llarg: 45 metres. V. Un llarg bonic, vertical i ben elegant, on haurem d'anar tranquils per gaudir els diferents passos que anirem trobant. 

2on llarg: 40 metres. 6a, V, V+, IV+.  Per arribar al primer ja haurem d'anar en compte, i del primer al segon, les bones presses patinen una mica, així haurem de tibar molt fort o fer alguna petita trampa, després anirem superant uns ressalts molt verticals i bonics fins a la reunió.

3er llarg: 20 metres. 6a+,  V.  Anirem a l'esquerra a buscar el primer parabolt. Des de la reunió sembla que es pot fer bé, bons còdols però molt dret. Nosaltres hem fet un parell de passos d'Ao i després amb lliure molt bonic fins a la reunió.

4art llarg: 40 metres. V, 6a+, IV+. Sortim de la reunió per l'esquerra amb uns passos drets i que ens ho haurem de mirar, després anirem per terreny un xic més tranquil fins arribar en un ressalt on el parabolt està sobre del pas i per assegurar-lo hi ha un bon buril. El pas és estrany t'hi possis com t'hi possis, però un cop superat, ja anirem per terreny més fàcil fins el cim.

Descens: Per la mateixa cara est, en dos ràpels un de 20 metres o 25 metres en funció de la reunió que muntis i el segon de 50 metres.

Material: 12 cintes + R.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona, molt bona línia! d'aquestes que només molesta repetir per què cada cop costa mes pujar-hi ha ha ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume, amb la bona campanya que portem aquest any. La veritat és que l’hem fet molt bé i l’hem gaudit d’allò mes. Millor repetir aquesta via que altres que no tenen ni la continuïtat que té aquesta. Manel & Ita 😂😂😂

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem