dissabte, 7 de maig del 2022

Marroc - Anti Atles - Afantizar Valley - Lower Eagle - Via Pink Lady - 26/04/2022

 Amb l'idea de conèixer les diferents valls o zones d'escalada avui anem a Afantizar Valley, una vall que va a l'esquerra la Samazar Valley. Ens ha cridat l'atenció una via que va a buscar una columna a la mitat de la paret per superar-la pel vell mig. En la guia li donen 3 estrelles, i les crítiques que hem llegit en el llibre de piades també la deixen prou bé.



En aquesta paret hi ha 14 vies de totes les dificultats nosaltres anem a la que hi ha la columna central, just al mig de la foto. 

El viatge d'aproximació no és massa llarg, però ens preocupa que per la part oest (atlàntica) si veuen unes boires i just és on anem nosaltres.


El poble té el seu encant, quatre cases però amb uns colors que li donen vida. 

Quan arribem a la trenca que va al bonic poblet d'Anammer veiem que ens hem passat, reculem uns metres i aparquem entre dos grans blocs que hi ha a cada banda de la carretera. Des d'aquí, ja podem admirar perfectament la paret amb la seva columna imponent.


En 15 minuts som a peu de via i aquest cop no ens ha costat trobar-ho. 


Anant a buscar la xemeneia que ens marcarà aquest segon llarg, certament un llarg curiós. 


L'Ita aprofitant una mica el solet. 


Per iniciar el tercer llarg, hem de fer una tibadeta per superar un petit tram vertical i fins i tot un xic desplomat.


El llarg és vertical i molt ben trobat.


Entrant a la tercera reunió. 


Anant a buscar la part central de la columna. 


Sense adonar-nos compte ens hem separat una mica de la via, l'errada ha estat de 20 metres. 


Entrant a la quarta reunió. 


Un flanqueig a l'esquerra ens torna altra cop a la via. 


Un darrer llarg més fàcil ens portarà al cim, on ens espera la boira. 


Foto cim. 


La nostra ressenya.

Aproximació: des de la Kasbah agafarem direcció a Ida Ougnidif que creuarem i just a la sortida trobarem una trenca a ma dreta. Seguim per aquesta carretera fins un coll que seguirem fins arribar al poble Ighir i en lloc d'anar a la dreta que ens portaria a la vall Samazar, seguim per l'esquerra fins que arribarem a la trenca del poble Anammer, aquí girarem el cotxe i recularem uns 200 metres per aparcar entre dos grans blocs, un d'ells amb la bandera berber. 

Ara ja estem davant de la paret, i podem veure per on va la via, només hem d'anar pujant uns bancals i ja hi arribarem. 15 minuts. Atenció que la paret és cara oest i no li toca el sol fins a migdia. 

La Via: Itinerari molt ben trobat que permet pujar la columna que sobre surt de la paret de quasi 300 metres. Roca bona en general. Totalment recomanable. 

1er llarg: 40 metres,  IV.  Pugem per un diedre fins sota un sostre que puja en diagonal de dreta a esquerra, nosaltres progressarem per una placa amb la mateixa direcció. Reunió en un arbre gran sec.

2on llarg: 60 metres. IV, V, III.  Sortim a l'esquerra per anar a buscar un diedre que ens entrarà a la xemeneia, la part dreta està més polida de l'aigua i la part esquerra hi ha millor pressa. Si us hi poseu bé podreu fer-la tota en diedre, al final us trobareu en un pas que cal resoldre per la dreta. Un cop superat seguirem per terreny fàcil fins sota d'una placa negre sota mateix de l'inici de la columna.

3er llarg:  30 metres. V. IV+.  Sortim verticals superant un ressalt un xic desplomat, després és manté vertical, hem d'anar en compte i anar en tendència a la dreta fins que veurem una fissura molt marcada a l'esquerra que podrem fer reunió.

4art llarg: 50 metres. V, IV+. Sortim voltant un gran bloc per situar-nos sota d'un sostre que superarem per la seva dreta gràcies a una molt bona pressa que hi ha sobre mateix. (La via original fa reunió en una terrassa i després puja per una xemeneia negra fins que ens podrem tornar a posar al fil de la columna que queda a la nostra esquerra i després segueix fins al final de la columna). Nosaltres vàrem anar a l'esquerra i varem anar pujant pel mig de la placa fins sota d'un sostre que varem superar per l'esquerra i a sobre mateix vàrem fer reunió.

5è llarg: 45 metres. III. Fem un flanqueig a l'esquerra i pugem per un diedre fins arribar en un  arbre on farem la reunió.

6è llarg: 55 metres. III, IV. III. Sortim per un esperó fins que ens trobarem una placa, amb pas un xic més difícil, després seguirem rectes fins a trobar uns blocs on farem la darrera reunió.

Descens: Des d'aquí acabem de pujar una mica i tot seguit trobareu uns fites que us portaran en una vira descendent i després una canal, on haurem de fer alguna petita desgrinpada fins arribar al camps on trobareu un corriol que us portarà a la carretera a uns metres del cotxe. 45 minuts. 

Si teniu temps arribeu-vos a veure el poble, la gent és molt maca i ràpidament podreu mantenir una conversa agradable. A nosaltres ens va agradar  molt  i ben aviat ens vàrem trobar asseguts en dues cadires fent-la petar. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem