diumenge, 29 de maig del 2022

Sant Llorenç del Munt - Les Arenes - Roca d'Aguilar - Via Resiliència 27/05/2022

 Els divendres normalment no sortim, però avui tenim unes hores i les aprofitem per fer una via nova a Les Arenes. Està al costat de casa i l'aproximació és curta, així que amb poc temps en tenim prou.

Us deixem la nostra ressenya


El començament és força dret, però el forats i les petites presses sortints ens faran gaudir d'aquests primers passos


Superant el segon ressalt 


La primavera també arribat en aquesta zona i les flors li fan els honors 


Sortir de la reunió té el seu pas que ens ho haurem de mirar. Sort que hi ha bona pressa. 


Després encara farem uns metres drets fins que ja perd verticalitat fins a la reunió. 


Sortint en el terreny més tombat 


Com sempre arribar aquí dalt ens parem uns moments a gaudir de les vistes sobre la Mola. 


Aproximació: Si veniu per la carretera que va de Castellar a Sant Llorenç, un cop passat el quilometre 12, trobareu una indicació que anuncia que a mà dreta trobareu una àrea d'esbarjo i la pista que va al petit nucli urbà de Les Arenes. Entrarem a l'àrea i seguirem per la pista que surt a mà esquerra, trobarem un pont que passarem i tot seguit a mà dreta haurem de deixar el cotxe en una bona esplanada. Sobretot no seguiu fins Les Arenes, doncs és difícil d'aparcar i els veïns es molestaran. Després seguirem per la pista fins a trobar un camí ampla que surt a la dreta de la primera casa. Conforme anem guanyant alçada el camí s'estreny, però anirem seguint fins que ens porta a la base de la paret en la part més alta. Tot seguit anirem a l'esquerra arran de paret fins que trobarem la via que està entre les vies; Taca Blanca i Cap de Fusta.

Descens: o amb ràpel per la mateixa via, o des de la reunió pujarem en compte fins al bosc on trobarem un corriol que baixa molt còmodament fins a l'aparcament. Atenció a la caiguda de pedres s'hi ha més cordades a la zona.

La Via: itinerari que busca el seu espai entre les vies Taca Blanca i Cap de Fusta, molt similar a les de la zona. Recomanable.  

1er llarg: 35 metres. V, IV+, V, IV.  6 parabolts, 1 pitó i 1 pont de roca.  Sortim vertical amb bona pressa però en compte per situar-nos en una franja que fa, després fa un altre tram vertical segueix la mateixa tònica. Tot seguit, es tomba una mica i anem a sota d'un diedre on trobarem el pont de roca i el pitó, seguirem per la dreta del diedre amb passos drets i elegants fins que torna a perdre verticalitat per arribar a la reunió.

2on llarg: 25 metres V, IV, III.  sortim per l'esquerra de la reunió amb un pas un xic complicat i dret, després encara hi ha uns metres drets fins que ja entre en terreny fàcil fins a la reunió.

Material: 10 cintes exprés + R.

Via equipada per: Jordi Homet.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem