dimarts, 31 de maig del 2022

Alt Urgell - Narieda Oest - Via Pilichan - 28/05/2022


Després de fer la Via Barón Rojo, ja veiem que, abans que ens toqui el sol, només podrem fer una via més. Anem donant voltes si anem a la Pilichan o El Nostre Amic, finalment ens decidim per la Pilichan, doncs és una via nova i ens fa gràcia repetir-la.


En Ramir fa la primera tirada.


Va tan ràpid que no tenim temps ni d'encordar-nos. 


Després demano per provar la segona tirada, que tot i que si veu força terra, té molt bona pinta. (Foto Ramir)


Després de fer la Via Barón Rojo, notem que la roca és diferent, un xic més arrodonida, no tan cantelluda i si hi sumen que encara s'ha fet poc i que no plogut, la cosa és presenta interessant. 


Els passos són bonics, i encara ho seran més un cop plogui. 


Hi ha un parell de ressalts que haurem de tibar de valent, però és deixen fer. 


Us deixem la ressenya dels aperturistes.


Aproximació:
 Anirem per la C-14 fins la trenca que va Alinyà i Cambrils, només passar el riu agafarem un desviament a l'esquerra que va a Figols d'Organyà. Passarem un primer pàrquing a l'esquerra que no és pot deixar el cotxe i al següent més gran podrem deixar el cotxe còmodament  
Desprès pujarem per un corriol en ens portarà fins al peu de les vies en uns 10 minuts.

Descens: en ràpel per la mateixa via. 

La via: cal tenir en compte que és una via que fa molt poc que s'ha obert i encara està una mica tendre. Tot i així, el primer llarg és un peatge que haureu de pagar per fer el segon llarg que realment és el interessant. Recomanable.

1er llarg: 35 metres,  IV /IV+  6 parabolts i una corda fixa.  Pujarem per una placa no massa dreta, però que resulta un xic més difícil del que sembla des de baix, després entrarem en un tram brut on hi trobarem una corda fixa que ens deixarà en una altra placa un xic més fàcil fins a la reunió.

2on llarg: 35 metres. V, 6a, V+, 6a, V+.  11 parabolts. El següent llarg des de la reunió es veu potent. Els primers metres es fan força bé, però després ve un ressalts que cal mirar-s'ho bé i haurem de fer una bona apretada, després amb una mica menys de dificultat per tornar atacar un altra ressalt que no perdona. Ara ja només ens queden uns metres fins a la reunió.  Un llarg que et deixa satisfet, i més si les presses no són molt cantelludes i encara tenen un xic de terra.

Material: 12 cintes exprés + R.

Oberta per: Ramon Rubio, Oscar Fernàndez, i Miquel Garrell. 

Apa a escalar que el m on s'acaba!!  

2 comentaris:

  1. Enhorabona! com dieu, la primera tirada és el peatge per a la segona.
    El pas d'entrada a reunió no el vaig saber llegir i em va caldre tibar de cinta per abastar un foradet a la dreta del que ja vaig poder sortir cap a la reunió, el company de segon va anar per l'esquerra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume. és una que està molt tendra i que requereix una bona turmenta perquè es pugui fer bé el segon llarg. Ara cal anar en compte per no fer una patinada. A nosaltres ens va agradar.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem