diumenge, 17 de setembre del 2023

Matagalls - Montserrat i El Merlet del Pas dels Francesos 17/09/2023

 Ja hi tonem a ser, un any més acompanyo a l'Ita a l'inici de la cursa Matagalls - Montserrat i com sempre quedem per trobar-nos demà al mati a Montserrat i si triguen una mica amb el Miquel anirem a escalar. 



Foto de la sortida. Ara només queden 84 quilometres i quasi 6000 metres de desnivell acumulat. 

Durant la nit ens anem comunicant per veure com va tot, la cosa pinta bé per elles, però per nosaltres no sé si podrem escalar, doncs van amb molt bon horari.


Poc abans de les 10 ja estan a la plaça del monestir amb la feina feta i nosaltres encara estem baixant.


Aquestes dones són com el vi que cada any que passa milloren. 

Ahir a la tarda, quan vaig acompanyar a l'Ita , ens vàrem trobar amb el Jaume Planell i ens va explicar que l'altra dia havien fet una via curta dels Germans Masó  al Pas dels Francesos. 

Mentre pugem pel cremallera i saben que ja estaven sortint de Monistrol, amb el Miquel anàvem discutint si deixà l'escaladeta per un altre dia, ja que en un hora ja arribaran al monestir. Al final li comento d'aquesta via d'un sol llarg i ens animem anar-hi, així que enfilem les escales dels pobres al més ràpid que podem.  

Ressenya original dels germans Masó. 


Des de baix mateix del monestir podem veure aquesta petita agulleta. 


En Miquel en el cim de l'agulla.


Ens fem una foto de record d'aquest dia tan senyalat i esperem repetir-ho l'any vinent. 
Ara només ens queda baixar les escales corrent per trobar-nos amb les respectives parelles.

Aproximació: des del Monestir pujarem per les escales dels Pobres fins sota mateix de la Roca del Pas dels Francesos. La via comença just en el quart esglaó i si estem atents veurem un espi a uns 10 metres de terra.

La Via: itinerari d'un sol llarg, però que ens portarà al cim d'una bonica agulleta.  

1er. llarg. i únic. 50 metres , IV, III, 6a, V, III.  Pujarem verticals fins el primer espit, després ja es tomba un xic fins un ressalt on podrem posar una assegurança en una savina,  i ja veurem el segon espit sobre nostre que ens assegura el pas de 6a., per sort la roca és molt compacta i es pot treballar bé, després es torna a tombar fins el cim. Donat que no hi ha res per assegurar, caldrà desgrimpar uns 5 metres fins el collet. 

Descens: desgrimpada fàcil i després pujarem un xic fins que podrem travessar la canal i anar a buscar les escales dels Pobres.

Material: 6 exprés, 2 cintes savineres. 

Apa a escalar i a caminar que el món s'acaba!!

3 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem