dilluns, 25 de setembre del 2023

Camarasa - el Bolet - Via Pepe el Chino 24/09/2023

Fa un temps la Laura Falcó ens va recomanar aquesta via i la vàrem deixar aparcada fins que passessin les calors, al matí ben aviat, hi toca el sol. 

La via va ésser oberta per en Juan Gutierrez i la va dedicar  al reconegut escalador Pepe del Chino, un bon regal.  

La nostra ressenya


Des del peu de via, ja podrem veure les dues principals característiques d'aquesta via; la bavaresa  del primer llar i el flanqueig del sostre del segon llarg. (foto Sergi)


La bavaresa és perfecte. de manual, però hi ha un pas, que nosaltres hem fet amb Ao o A1, per sort els friends entren a la perfecció. 


Un cop superat aquest primer tram, ja seguirem per la bavaresa on hi trobarem passos molt bonics i "disfrutons". 


Després de la bavaresa entrarem en una placa molt agraïda de fer. 


L'únic inconvenient és que comença al mateix costat de la carretera i constantment  van passant vehicles i el soroll és molt fort.


En Sergi, en el primer llarg,  tibant de les bones presses de la placa 


El Flanqueig del sostre, que em va costar molt de veure bé les presses dels peus, ja que tota l'estona tenia que posar els peus entre el sol i l'ombra. (Foto. Sergi)


El flanqueig del sostre és espectacular, molt ben trobat. 


En Sergi i l'Ita en la primera reunió. 


I la Montse fent el primer llarg. 


L'Ita en el franqueig del sostre. (Foto Sergi)


Entrant a la segona reunió on hi trobarem un pas punyetero 


El tercer llarg amb un tram vertical per sortir de la reunió. Després ja es tomba. 


l'Ita lluitant la sortida de la tercera reunió. 


Després segueix pel fil d'un esperonet amb passos molt bonics. Llàstima que sigui tant curta. 


Acabant la via. 


La Montse i el Sergi sortint de la via. 


Autoretrat en el cim, tots ben contents. Ha estat una bona recomanació i la via ens ha agradat molt, la llàstima és el soroll de la carretera. 

Aproximació: sortint del poble de Camarasa seguirem per la carretera i passarem el pont, uns metres més endavant trobarem un aparcament per deixar el cotxe. Des d'aquí anirem pel costat de la carretera fins situar-nos sota de la via.  

La Via: si deixem a banda la carretera i el seu soroll, ens ha semblat una petita joia, on gaudirem de passos molt bonics i atlètics, especialment en el primer llarg, i el flanqueig del sostre és espectacular. Molt recomanable. 

1er. llarg: 25 metres. Per arribar al primer parabolt ens enfilarem en una especie bloc i podrem posar una assegurança abans. Després ens trobarem amb uns passos atlètics fins arribar el següent. D'aquí ens trobarem a uns metres del proper parabolt, però que podrem solucionar molt bé amb friends mitjants.  Encara seguirem uns metres per la bavaresa per sortir a la placa de l'esquerra que ens portarà a la reunió.

2on. llarg: 20 metres. Flanquejarem el sostre amb bon equipament i bones presses de mans i més selectives pels peus. Al arribar al final haurem de baixar una mica (pas punyatero) per entrar a la reunió.

3er. llarg: 25 metres. Sortim per la dreta de la reunió,  i seguim vertical, els primers metres són els més difícils, després va perdent dificultat. 

4art. llarg: 15 metres. Superem un ressalt posant els peus en una savina, després una bona tibada de bons forats per entrar en un esperonet molt agradable d'escalar fins el cim.

Material: 11 cintes, totem vernell, verd i negre pel primer llarg.

Oberta per en: Juan Gutierrez el 22/07/2017

Apa a escalar que el món s'acaba!!!
 

4 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem