dijous, 29 de setembre del 2022

Montserrat - Paret de la Codolosa - Via Full Equip 27/09/2022

 Anar a La Paret de la Codolosa és com anar al gimnàs, i ara ja feia temps que per la calor no hi anàvem, però quan fa vent del nord i està una mica rúfol, és una lloc on s'hi està molt bé.

Com es tractava de repetir una via, hem buscat una que feia força temps que no la repetíem.


Lo fotut de repetir una via, és que a voltes no et surt com la darrera vegada i més ara que em vaig fent gran i l'edat i el dia marquen una mica més, però la realitat és la que és, i el que volem és passar-ho bé i això si que ho hem aconseguit. 


No us costarà massa trobar el peu de via, doncs hi ha un bon retol 


L'Ita comença el primer llarg, roca bona i alguns ressalts bonics. 


Vaig pujant i pensant en el segon llarg. 


Estic una bona estona, mirant de resoldre el pas, i no hi ha manera de trobar-ho al final amb Ao surt i que hi férem, potser un altre dia tornarà sortir. 


Després a gaudir del llarg que és una passada de bonic. 


L'Ita sortint dels passos més difícils. 


Una curta fissura ens farà gaudir dels darrers metres. 


La llàstima es que tot lo bo s'acaba, però en lloc de rapelar, farem un llarg més curt i baixarem caminant. 


El darrer llarg, que tot i no ésser difícil, té un passet tonto. 


La nostra ressenya del 2011, que l'he modificat d'acord com ho hem fet avui.


Aproximació: Des del carrer Graus, pujarem fins que trobem el camí de la Drecera de Fra Garí, ben aviat trobarem un camí que surt a la dreta, l'anirem seguint i ràpidament arribarem al peu de la paret.

La Via: Itinerari de dos llargs (tres llargs si voleu baixar caminant) amb roca excepcional, passos bonics i ben trobats. Recomanable.

1er. llarg: 35 metres. 9 parabolts, IV+.  Pujarem verticals amb bona roca hi anirem superant alguns ressalts fins arribar a la reunió.

2on llarg: 35 metres. 13 parabolts. 6a (Ao), V, V+, Ao.  Superem un bon ressalt en lliure o Ao i després seguim per una placa molt bonica fins arribar a un segon ressalt que haurem de superar amb un pas Ao o en lliure de V+, per seguir verticals fins a la reunió. Si voleu baixar des d'aquí ja podeu baixar en ràpel. 

3er llarg: 20 metres IV+. 1 parabolt.  Sortim per terreny fàcil però en compte amb la roca fins sota d'una placa molt compacta que superarem i sobre mateix farem la reunió.

Descens: sinó fem la tercera tirada, podem baixar amb dos ràpels per la mateixa via i si arribem dalt, anirem a buscar la Drecera del Fra Garí caminant a l'esquerra. 

Material: 13 cintes exprés + R.

Dificultat: 6a, obligat V+.

1ª Ascensió: 2007 Albert Crusat i Albert Orgué. 


                                                     Apa a escalar que el mon s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem