dissabte, 2 de juliol del 2022

Montserrat - "Gorros" - Gorra Frígia- Via Pere Navalón.

 Fa uns dies vàrem anar en aquesta via i en el segon llarg ens vàrem enredar i vàrem sortir per la via Fernando Lajarín i ens vàrem quedar amb les ganes de fer-la tota. 

Avui hi hem tornat i no ens hem errat, ja ho coneixíem i això ens ha ajudat.




Us deixem la nostra ressenya. 


Un primer llarg que fem ràpid i que gaudim encara més pel fet de que ens el coneixem 


Jo he fet uns primers passos d'Ao/V+ i després en lliure. L'Ita l'ha apurat tota en lliure molt bé. 


Iniciant el segon llarg, ara anem més a la dreta i fins i tot trobem una assegurança més. 


El segon llarg és una placa senzilla, però amb les assegurances distants, fet que ens obliga anar en compte.


El tercer llarg, segueix per una placa senzilla amb bona roca fins que es tomba i fem la reunió.


Després d'un llarg curt ens situem en el darrer llarg. Una tirada ben trobada i amb una roca excepcional que ens fa gaudir d'allò més. 


En el segon buril em paro a mirar com segueix, un tram més dret li dona una mica d'alegria en aquest llarg. 


Els darrers metres abans d'entrar a la reunió que la fem en el mateix lloc que la via Òptima.


A dalt ens trobem amb el Ramon i la fem petar una estona. Ha estat un estona molt agradable. 


A la Magdalena Superior fent la foto al companys, Lluís, Bego, Marta i en Marc. 

Aproximació: des del funicular de Sant Joan agafarem el camí que va a Sant Jeroni, passarem el Gorro, pujarem uns esglaons i baixarem una mica fins que veurem a l'esquerra una canaleta que puja a un collet. Pujarem el collet i baixarem per la vessant sud. Seguirem uns metres més i toparem amb la paret oest de la Gorra Frígia. 

La via: itinerari ben trobat on podrem gaudir d'una escalada franca i amb molt bona roca. Ideal per matins de calor. El sol entra a les 12h aprox. Equipament amb burils i algun  parabolt en el tercer llarg. Recomanable. 

1er. llarg: 30 metres. Ao/V+, V, IV.  El començament es veu estrany, presses invertides i finet, però ràpidament la roca fa un canvi a millor i resulta una escalada bonica i força divertida. A la que perd verticalitat ja és pot anar molt bé en lliure, els darrers metres els farem de flanqueig a la dreta fins entrar a la reunió.  Reunió amb 3 burils.

2on llarg: 30 metres. IV+, IV- . Sortim verticals i a uns 5 metres trobem el primer buril, després anirem més a la dreta del que sembla i seguidament trobarem el segon buril. Seguirem vertical en lleugera tendència a la dreta i trobarem un tercer buril d'assegurança.  Seguirem amb la mateixa tendència fins arribar en una llavi i sobre del mateix trobarem 2 parabolts per fer la reunió.

3er llarg: 30 metres. IV-, III. Des de la mateixa reunió veurem un parabolt i al mateix costat un buril de la via, seguirem vertical i trobarem una altra assegurança i tot seguit una reunió amb anelles que passarem. Tots seguit arribarem a la franja i a la dreta de la savina trobarem la reunió de la via amb 2 burils.

4art llarg: 15 metres , II.  Anirem a la dreta i ràpidament trobarem un boix gran per fer reunió.

5è llarg: 45 metres. IV+, V. V-, IV, II.  Sortim a la dreta i trobarem el primer buril que està mig sortit, després seguirem verticals fins el següent amb passos molt bonics, d'aquí ens ve un tram més exigent i amb la propera assegurança que no es veu, però només superar uns metres ja la trobarem, ara seguirem verticals fins que ens creuarem amb altres vies que ja veurem que hem d'anar a l'esquerra i després verticals. La reunió la trobarem a la dreta de tot que és la mateixa de la via Òptima.


Descens:
 trobarem una instal·lació de ràpel a la cara est. Podem fer un ràpel de 25 metres i un segon ràpel de 50 metres fins a la canal.  Després baixarem per la canal fins a trobar el camí de tornada a Sant Joan. 


Apa a escalar que el mon s'acaba!!

8 comentaris:

  1. Enhorabona ! una altra línia a l'ombra que està molt buscada aquest estiu ! quina il.lusió coincidir amb el Ramonet !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jaume!! La via està bé, especialment la darrera tirada fins que es creua amb les altres vies. Manel & Ita

      Elimina
  2. Entranyable la foto de dalt del cim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moments únics per a recordar. Manel & Ita

      Elimina
  3. Molt xula la foto que ens vas fer! Moltes gràcies! Tinc algunes del vostre cim, però sortiu molt barrejats amb tothom! (https://photos.app.goo.gl/EdgTZ5W1JGF7rmuo7) Tot un plaer haver-vos trobat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les fotos molt xules, és cert que estem molt lluny. De totes maneres gràcies. Estat molt agradable pujar junts!! Salut i moltes escalades!!

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem