divendres, 24 de juny de 2022

Montserrat - Carena Puntal de l'Albarda - El Xumet - Via Agullòlegs 23/06/2022

En Salva Campillo fa uns dies ens va demanar per quedar, doncs porta un temps sense escalar i li fa il·lusió tornar-hi. Així que hem quedat l'aparcament del Monestir ben d'hora per tal de fugir de la calor. 

Quan hem arribat hi havia molta boira baixa i ben convençuts que el temps canviaria hem anat pujant, just quan estàvem propers a l'Agulla del Cigronet ens ha caigut un bon ruixat i ha quedat tota la roca ben molla. Així que quan arribem en el punt que cal baixar decidim fer una  estona a veure si la roca s'asseca.

Al final, tot i que la boira segueix enganxada, decidim baixar al peu de via amb la confiança que la cosa canviarà.


Començant la via envoltats per la boira.


Quan comença en Salva les cordes estan ben humides. 


Sort que és un llarg senzill, deixant a banda els primers metres que són una mica més difícils. 


L'Ita en el ressalt del segon llarg. La boira segueix enganxada a la paret. 


Quan li toca pujar en Salva el temps canvi de cop. 


Per superar els primers metres ens haurem d'enfilar en una alzina.


Després de fer uns 4 passos d'artificial, ja podem sortir en Ao per continuar amb un lliure molt bonic. 


Tot i que ens toca el sol, encara hi ha una part que està força tapada.


En Salva sortint del tram dret. 


Uns metres més i cim.


Ben contents en el cim. 


Ressenya Original. 

Aproximació: Des de Sant Joan agafarem el camí de Sant Jeroni fins que passem per sota de l'Agulla del Cigronet. Seguirem uns 100 metres i arribarem en el punt que surt a ma esquerra un corriol que baixa en direcció al Puntal de l'Albarda. Només baixa uns metres ja veurem l'inici a la nostra dreta. Sageta al peu de via. Recomanable. 

La Via: les dues primeres tirades superen una placa tombada, amb algun ressalt, que ens portarà en un bosc. El tercer llarg és totalment vertical i el fa més interessant en el conjunt. 

1er Llarg: 45 metres. V, IV, III.  Els primers 10 metres d'aquesta tirada són els més difícils, després ja perd verticalitat fins a la reunió.

2on. Llarg: 35 metres. IV+, III, II. Sortim de la reunió per terreny fàcil fins sota d'un ressalt que superarem. Un cop superat, per terreny senzill, arribarem al bosc on farem reunió en una bona alzina. 

3er. Llarg: 35 metres. Ae, Ao, IV+, IV. III.  Per abastar el primer espit pujarem a l'alzina i després seguirem uns passos en Ae fins arribar a 2 pitons d'on podrem sortir amb A0 i després en lliure molt ben trobat fins el cim. Reunió en una bona savina. 

Descens: baixarem una mica i després anirem a buscar un collet a ma esquerra. D'aquí anirem baixant en direcció nord fins a trobar un torrent que seguirem fins a trobar el camí de Sant Jeroni. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!
 

2 comentaris:

  1. Enhorabona ! a nosaltres també ens va ploure, no gaire per sort, el company deuria quedar content ja que la via va in crescendo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Jaume, Ens ho vàrem passar molt bé, especialment al darrer llarg.

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem