dimarts, 5 de juliol del 2022

Garraf- La Falconera - Pedrera Nord - Via Daikiri 05/07/2022

 Avui anàvem convençuts que no ens tocaria el sol, però només arribar ja hem tingut clar que no l'havíem encertat. Tot i que és cara Nord, ara el sol volta tan alt que hi toca de ple a la paret. Sort que és una via ràpida i estarem poca estona sota l'astre rei. 


Us deixem la nostra ressenya.


Foto per localitzar l'itinerari.


Començarem al costat de dos nerets i on hi ha un munt de brossa. Anirem caminant / grimpant fins un pi on trobarem una baga per fer la reunió.


Inici de la corda fixa, després seguirem caminant fins a la reunió. 


segona reunió i on realment començarem a escalar. 


Placa on la roca és molt compacta


Uns passos fins en el diedre


Anant a busca la placa que voltarem una mica per la dreta fins entrar a la reunió. 


Entrant a la reunió.


Iniciant el quart llarg. 


Anant a buscar el fil de l'esperó 


Pujant pel fil de l'esperó 


La tercera reunió. 


Iniciant la baixa per l'aresta est amb una bona vista sobre la mar. 

Aproximació: Des de la rotonda que hi ha per entrar al Port anirem a a la dreta per entrar al túnel que ens portarà a una pista que puja per dins dels restes de la cantera. Seguirem fins que passem una casa que sembla ocupada per algú que vigila el material abandonat. Des d'aquí ja veurem l'esperó. Anirem a buscar l'inici de la via al costat de dos nerets i d'un munt de deixalles. Des del peu veureu el pi on hi ha una baga.

La via: si fem una valoració, sense tenir en compte l'entorn, i les dues primeres tirades, diríem que les dues tirades de l'esperó estan acceptables, però si hi afegim les dues primeres tirades i l'entorn, penso que no val la pena. De totes maneres per un dia dolent i com a darrer recurs pots estar acceptable. 

1er llarg: 35 metres. Pugem per una grimpada / Caminant fins un pi.

2on llarg: 55 metres. II, caminant.  Des del pi anirem a buscar la corda fixa, superarem aquest tram de roca polida, després seguirem caminant fins a la reunió amb 2 espits.

3er llarg: 35 metres. IV+, 4 espits.  Sortim verticals per entrar en un diedre on trobarem dos espits, després anirem a la dreta per trobar-ne un altre, seguirem a la dreta i després vertical per abastar el quart espit des d'on podrem pujar directes fins a la reunió al costat d'un gran bloc. Espit i pitó.

4art llarg: 55 metres. IV+, III, II. 1 pitó i 2 espits.  Sortim verticals fins arribar al pitó, després veurem un segon pitó un xic més amunt a la dreta que no xaparem doncs nosaltres anirem a buscar el fil de l'esperó. Superarem aquest tram i entrarem en un tram de blocs i després caminant fins a l'aresta on farem la reunió en uns blocs. Podrem reforçar la reunió amb un camelot # 1, opcional.

Descens: baixarem per l'aresta est on trobarem un petit tram de corda fixa i després caminant fins a l'entrada del túnel. 

Material: 6 cintes exprés + R i opcional 1 camelot #1.

1ª Ascensió: Alex Aguiló, Juan M. Garcia, Isabel Notivoli

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Apunt vem estar d, anar el diumenge. 😂😂🤣

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no hi aneu fins d’aquí un parell de mesos. El sol ara va molt alt. Manel & Ita

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem