dimecres, 10 de març del 2021

Montserrat - Les Golfes de la Codolosa- Via d'Ombres i de Llums.

 L'any 2019 varen obrir un parell de vies per sobre de les que queden més a la dreta de tot. (Alimara, De les Cabres, etc) i que no han estan massa publicades. Aprofitem per penjar la Via: D'Ombres i de Llums que busca dues plaques de roca excel.lent.

Nosaltres vàrem entrar per la via De Les Cabres i després vàrem caminar/grimpar uns 150 metres fins al peu de l'altra via. 


Una vista deLes Golfes de la Codolosa


Iniciant La Via de les Cabres


Passos fins però no massa difícils de la primera tirada de la Via de les Cabres


Iniciant el 2on llarg que vàrem empalmar amb el segon doncs anàvem amb una corda de 70 metres i així vàrem guanyar temps. 


Apropant-nos a Les Golfes de la Codolosa. Anem caminant i en algun tros grimpant, també trobareu una corda/baga fixa en un tram curt. 


El primer llarg comença per un marcat esperó  que al final ens obliga anar a la dreta per un tram brut i que hi trobarem una corda fixa. 


Entrant  a la primera reunió. 


Iniciant el segon llarg, després de fer uns passos en bavaresa. 


Arribant a la segona reunió després de gaudir d'uns passos molt bonics. 


La segona reunió. 


Iniciant el tercer llarg, ja es veu que serà una escalada vertical, amb bona roca i on haurem d'escalar entre les assegurances. 


Llarg molt ben trobat amb passos difícils on haurem de tibar fort. 


Arribant a la tercera reunió.


A voltes trobem petits romanís que lluiten per sobre viure en aquest mon de roca, però que observar-los en fan prendre consciencia de lo bonics que són. Aquests petits detalls també en fan gaudir de l'escalada. 


Foto cim.


Ara toca arregla el material i a per un altra. 


Us deixem la nostra ressenya.

Aproximació: per arribar a les Golfes de la Codolosa, lo millor és pujar per alguna de les vies de la part dreta de la Codolosa i després caminar/ grimpar uns 150 metres fins al peu de la via. 

1er llarg: 35 metres Vè, IV. Comencem per un esperonet que es va afinant, al final trobarem una corda fixa que ens farà anar a la dreta, des d'aquí uns metres més i ja serem a la reunió.

2on llarg: 30 metres V+, Vè.  Sortim per la dreta amb bavaresa fins el primer parabolt, després ens situarem a la placa i seguirem verticals per la mateixa fins a la reunió. Escalada plaent i amb bona roca.

3er llarg: 35 metres. V+, 6a, V+, 6a, Vè. Sortim per l'esquerra fins arribar el primer parabolt, on ja veurem que entre assegurances haurem d'escalar per gaudir d'aquest llarg. Passos drets i molt ben trobats ens permetran anar guanyant alçada gràcies a una roca excel.lent. Els darrers metres abans d'arribar a la reunió la dificultat baixa.

4art llarg: 40 metres. II. Sortim rectes fins que podem anar pujant en direcció a l'esquerra entremig dels arbustos i fent alguna grimpada. 

Material: 10 cintes exprés més reunions. 

Descens: al final de la via ens trobarem un camí que seguint-lo ens portarà al camí de les bateries. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem