dimecres, 8 de juliol del 2020

Montserrat - La Plantació - Cara del Mico - Via Escalada Virtual - 07/07/2020

Aquest matí només disposem d'unes horetes ja que tenim que estar aviat a casa. Pensem amb una via que estigui a la ombra i que ens permeti anar ràpids.  Després de diferents propostes escollim la Via Escalada Virtual de la Cara del Mico.  Encara que ja l'hem fet, en tenim un bon record, així que ja hi tornem a ser.


Una bona vista de la Cara del Mico des de la Sentinella. 


Els primers passos són finets, però l'Ita els resolt amb solvència.  Certament Montserrat és on es troba millor escalant i es nota. 


Un pas més i ja entra en el terreny més fàcil que la conduirà a la reunió. 


Mentre vaig pujant vaig mirant la Terestel, per nosaltres la millor via d'aquesta Agulla. 



El segon llarg més senzill que el primer, però on malgrat la seva senzillesa et permet gaudir d'una escalada bonica gràcies a la qualitat de la roca. 


Veure en una mateixa foto, un escaladora pujant, la Sentinella, el Fusell, El Rave, i la Campana és un espectacle que val la pena poder-lo veure en la realitat. Aquests moments per mi són maravellosos. 


La 2ª reunió, que cada cop va quedant més penjada, doncs la terra va marxant. Els escaladors també erosionem el sistema. 


Entrant a la segona reunió. 


El tercer llarg és una joia, molt ben trobat, amb la pressa justa i necessària per superar la verticalitat del mateix. 


Sense problemes l'Ita el va gaudint. 


Content d'aquest 25 metres verticals amb bons còdols que et permeten desafiar la verticalitat al mateix temps que la gaudeixes. 


Un inici descompost, un xic terrós és la forma de començar el quart llarg, després quan passa al cantó dret la roca ja és molt millor. 


Foto cim. 


Preparant el ràpel amb unes bones vistes al seu darrera. 


La nostra ressenya.

Aproximació: des de Sant Joan agafarem el camí que va a Sant Jeroni, passarem per sota les Magdalenes i la Gorra Frígia fins arribar pràcticament al mirador on trobarem un corriol, a la nostra esquerra,  que ens portarà a la Sentinella, un xic abans creuarem la canal per anar sota de l'agulla. Pujarem arran de la roca, fins unes pedres grans que passarem per la dreta i tot seguit arribarem al peu de via. Parabolts grocs. 

La Via: una escalada amb bona roca i equipada generosament , que al matí no li toca el sol, totalment aconsellable. 

1er llarg: 30 metres V+, IV.  Sortim en tendència a l'esquerra i amb passos finets fins que la paret es tomba i entra en terreny més fàcil fins a la reunió. El V+ es pot fer amb Ao.

2on llarg: 25 metres. IV. Una placa senzilla però al mateix temps bonica. Val la pena gaudir de l'entorn i de la roca.

3er llarg: 25 metres. V. Un llarg vertical, però amb molt bona presa. Sense dubtes el millor de la via. 

4art llarg: 30 metres, V. 6b/ Ao. Al sortir de la reunió la roca està molt trencada, però l'equipament és generós per no patir. Després passa a l'altra banda de la canal i podem gaudir d'uns metres sensacionals fins a la reunió. Aquesta reunió us la podeu passar, tan si sortiu directes 6b o Ao, com si feu la volta i sortiu pels darrers metres de la Terestel. (IV).

Descens: Ràpel de 20 metres per la vessant oposada. Després seguirem per la carena i trobarem una canal que ens tornarà al camí que va de Sant Joan a Sant Jeroni. 

Material: 12 cintes més R.

Primera Ascensió: 2012 per Guillem Arias i Esteve Fabra.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!



5 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem