dijous, 2 de juliol del 2020

Montserrat - Miranda de Santa Magdalena - Cara Oest - Via Directa Núria - 01/07/2020

Matí de molta calor, doncs anem a l'ombra. Disposem de poc temps, doncs anem a una via curta. Recordem que en Miquel, La Pilar i en Josep, la setmana passada van anar a la Directa Núria, doncs com compleix amb les nostres necessitats cap allà anem.

La Directa Núria és una via d'en Guillem Arias que busca la part més dreta de la Miranda de les Magdalenes, està orientada a l'Oest, per tant el matí ombra garantida, i té tres llargs de quasi 30 metres.

Us deixem la nostra ressenya.


El primer llarg de II, III fins arribar als arbres que podem veure. 


Sota podem veure el peu de via, que és el mateix que la via de la Núria del mateix Guillem Arias.


Iniciant el segon llarg que va en diagonal de dreta a esquerra. 


Aquest segon sense tenir una dificultat, si que resulta bonic i divertit d'escalar. 


Escalar a la ombra és tot un plaer quan la calor es fa notar,  com avui. 


El tercer llarg està molt ben trobat. 


Passos verticals, ben equipat i que convidem a pujar amb lliure. 


La Gorra Frígia per la vessant sud.


Darrers metres de la via. S`ha fet curta, però ens ha agradat. 

Aproximació:  passarem per l'ermita de Sant Joan en direcció al Clot de la Mònica, però ràpidament trobarem un corriol que surt d'uns esglaons tallats a la pedra, pujarem per aquí i tot seguit anirem a l'esquerra a cercar el coll que separar el Mirador de Sant Joan i La Miranda de Santa Magdalena. Aquí, passarem a la vessant oest, baixem una mica i seguim per un corriol que ens portarà a peu de via. Primer trobarem un parabolt sense pintar, seguim pujant una mica i trobarem un parabolt groc a peu de via.

La Via: via que discorra per la vessant oest que la fa ideal per els dies de calor, està ben equipada i busca els punts més drets d'aquesta paret. Bona roca en general. 

1er llarg: 30 metres, II, III. Des de peu de via veurem dos parabolts bastant junts que ens marquen les dues vies, nosaltres seguirem els que pugen rectes per una placa ajaguda.  Per entrar a la reunió veureu un tros de corda que ajuda entrar a la reunió quan està mullat.

2on llarg: 30 metres, IV+. Escalada en diagonal de dreta a esquerra per un bon pany de paret.

3er llarg: 30 metres, IV+, V, V+, V, IV+. Sortim per l'esquerra de la reunió i anem guanyant alçada amb bona pressa, els passos són bonics i cada cop més exigents, però que es deixen fer molt bé en lliure. Un llarg molt bonic i que si aneu gustos de grau sempre podreu fer A0.

Descens: Acabar de pujar fins el cim de la Miranda de la Santa Magdalena i després anirem a buscar el corriol que porta a les Escales de Jacob i al Funicular de Sant Joan.

Material: 15 cintes exprés.

1ª Ascensió: Guillem Arias.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem