dimarts, 14 de juliol del 2020

Montserrat - La Paparra - Via Balbino López Méndez 11/07/2020

La Paparra és una agulla que queda amagada per l'esveltesa d'altres agulles del seu entorn. Hi ha dues vies, avui hem anat a treure-hi el cap i conèixer la Via Balbino López Méndez. Una via senzilla ideal per iniciar-se a les vies de més d'un llarg.


Comença amb una grimpada de III fins a la primera reunió.


Un segon llarg un xic més dret amb passos bonics. 

La sentinella una visió que no hi estem acostumats. 


Sortint de la segona reunió. 


La tercera i la quarta tirada les hem fet juntes. El terreny és molt tombat, però tot i així et sorprèn la qualitat de la roca, normalment en terrenys ajaguts sempre hi ha llastres o roques soltes. 


Assegurant l'Ita en el darrer pas. 


L'únic pas de la via de Vè i tot i així no és obligat. 


Ja som dalt. 


Foto Cim. 


Aproximació: Des de Sant Joan seguirem el camí que va a Sant Jeroni passant per sota del "Gorros" fins arribar un xic abans del mirador on trobarem un corriol a l'esquerra que baixa directa a la Sentinella. Quan arribem a la part alta d'aquesta agulla anirem a l'esquerra fins a peu de via.

La Via: una via senzilla, que en aquesta època té una mica d'ombra al matí i que potser interessant per  els/les escaladors/es que volen iniciar-se a les vies de més d'un llarg. La via està totalment equipada en parabolts grocs. 

Descens: seguirem per la carena en direcció est fins que trobeu una canal a l'esquerra que us portarà al camí de Sant Joan. 

Apa a escalar que el mon s'acaba!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem