diumenge, 24 de desembre del 2023

Sant Llorenç del Munt - Cavall Bernat - (El Burret)- Via: Canal Central/Normal - 24/12/23


Bon Nadal per tothom!!

 Aquests dies costa trobar forats per anar escalar, toca estar per la família i els que tenim convidats cal preparar-ho tot. Avui, entre olla i olla decidim agafar-nos un petit respir i marxem a Sant Llorenç del Munt. Ens ha passat pel cap l'idea de anar a repetir El Burret per la via normal i no ens ha costat massa decidir-nos. 

Per nosaltres i per molts dels escaladors del Vallés aquesta va ésser la primera escalada i sempre en guardes un bon record.


La nostra ressenya actualitzada.


Un cop al peu de via ens venen un munt de records, són tantes les vagades que l'hem fet i amb tants companys que els bons records volen pels nostres caps con si fos ahir.  


Anem per feina i ràpidament ens enfilem,


Quasi sense adonar-nos compte ja ens trobem a dalt.


Ara toca gaudit d'aquests moments únics.  


Ens ha sorprès dues parelles de falciots que ens anaven volant per sobre nostre, potser s'estaven acomiadant-se, per aquest any,  d'aquests llocs tan bonics. 


Malgrat que el dia és molt clar i transparent, les boires al peu de Montserrat encara no s'han desfet. 


Ràpel i cap a casa a seguir preparant el dinar de Nadal. 

Aproximació: Heurem d'anar per l'urbanització fins a situar-nos pràcticament a sota on deixarem el cotxe i en 5 minuts serem a peu de via. 

La Via: situats a la Cara Est veurem que hi ha un diedre canal que ratlla tota l'agulla i és per aquí per on pujarem. El principi trobarem un tac de fusta i després un pont de roca, no és difícil però cal anar en compte doncs la roca està un xic polida, després arribarem en un replà on podrem fer reunió, doncs està equipat. Nosaltres hem seguit  rectes fins un pitó que assegura el pas més difícil, després trobareu un segon pitó i un tercer que ens assegura els metres que manquen fins el cim. Un cop al cim, podrem gaudir de la vista de les roques que ens envolten; Cap de Mort, Cap del Faraó, Punta Camarasa, Agulla de Can Robert a la part baixa, i més amunt el Salt dels Cavalls, Punta Serreta, etc. i a l'Oest la Serra de l'Obac i Montserrat.

La via normal, comença un xic més a la dreta i entra al diedre canal just on es pot fer la primera reunió.

La Primera ascensió per la via normal: Ramon Soler, Cot, i Sagués el 18/11/1911, entrant per l'Aresta Nord fins a la primera reunió. Amb el temps, pujar per la canal central des de baix s'ha convertit amb lo més freqüent. 

Tant si l'heu fet com si encara no, cal que us hi deixeu perdre i gaudiu del seu entorn, segur que tornareu a casa amb un bon regust.

Ràpel: 30 metres per la mateixa via.

Material: 6 cintes exprés + R

Descens: ràpel de 30 metres per la mateixa via.

Apa a escalar que el món s'acaba!

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem