dimecres, 20 de desembre del 2023

Montserrat - Collbató - Paret de la Codolosa Sud - Via Integral Miranda del Fra Garí - 19/12/2023

 En Joan Asín va publicar l'altre dia una via a la Paret de la Codolosa que no coneixíem la seva existència, (gràcies Joan)  així que avui, amb en Ferran i l'Arseni hi hem anat a treure el cap. 


Vist de sota i coneixent la zona, ja ens hem pogut fer una idea de com aniria la via; bona roca en general, però força discontinua, però ja que hem vingut, doncs ens hi posem. 


Auto retrat només comença la via. 


Un primer llarg per un esperó  tombat, amb bona roca i equipat, bàsicament,  amb ponts de roca. 


L'Ita entrant a la primera reunió. 


L'Arseni i en Ferran van al nostre darrera. (Foto: Ferran de la Rosa)


Després de caminar uns metres, comencem el segon llarg que segueix per una placa al costat d'una canal i després torna a la dreta. 


El tercer llarg on hi trobarem un parell de pitons en el tram un xic més difícil.


L'Arseni en el segon llarg. 


En el ressalt del quart llarg on hi trobarem un espit amb anella blanca. 


L'Arseni en el quart llarg. (Foto: Ferran de la Rosa)


Els darrers metres, els més verticals de la via. 


En aquest tram hi trobarem tres espits que ens asseguraran els passos més drets. 


Com hem fet la reunió a sota , ens hem pogut fer aquestes fotos en el darrer llarg. (Foto: Ferran de la Rosa)


En Ferran sortint de la via (Foto Arseni Lago)


El cim de l'agulleta, La Miranda de Fra Garí. 


Aprofitem per fer-nos una foto de record. 


La nostra ressenya

Aproximació: Des del carrer Graus, (Collbató) pujarem fins que trobem el camí de la Drecera de Fra Garí, ben aviat trobarem un camí que surt a la dreta, l'anirem seguint fins que veurem uns corriols que pugen, entremig de les antigues espones, fins al peu de via. 

La via: itinerari que va buscant el seu espai entre canals, i ressalts amb bona roca. La via està equipada amb espits, pitons i ponts de roca.  Les reunions quatre i cinc les hem fet amb algun arbust i reforçant amb algun friend. Malgrat que té algun pas bonic però curt, la considerem,  poc recomanable. 

1er. llarg: 30 metres. Grimpada per un esperó on hi trobarem uns ponts de roca. Des del peu de via podreu veure les primeres bagues.  Després farem un canvi de reunió anant caminant uns 10 metres a l'esquerra.

2on. llarg: 30 metres. Anirem a l'esquerra per tornar a la dreta on trobarem un pitó, després recte amunt per la placa fins a la reunió.

3er. llarg: 25 metres. Sortida vertical assegurada amb dos pitons, després es tomba i segueix per un tram força descompost fins a la reunió.

4art. llarg: 25 metres. Seguim un curt esperó on hi trobarem un espit blanc amb anella.  Farem reunió en un arbust. Farem un canvi de reunió anant a l'esquerra uns metres.

5è. llarg:  20 metres. Pugem verticals fins a situar-nos a la dreta del diedre de sortida, on trobarem un arbust que podrem reforçar amb algun friend.

6é. Llarg: 15 metres. Anem a buscar el diedre equipat amb tres espits que superem i farem reunió en un parabolt abans del cim de l'agulleta de la Miranda del Fra Garí.

Descens: anirem a buscar la drecera del Fra Garí, a la nostra dreta mirant a la paret, i la seguirem fins a trobar el camí de pujada.

Oberta per: Antoni Alarcón. 

Apa a escalar que el món s'acaba!!

4 comentaris:

  1. Quan ho va publicar el Joan també vaig pensar el mateix, que no l'havia fet, però coneixent la zona no se'n pot esperar gaire mes que un passeig vertical, ideal per a dies rúfols d'aquells que ho fas aquestes vies o no escales.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poca cosa més afegir, només que possiblement val més repetir-ne una de bonica abans de que fer aquesta.

      Elimina
  2. Nature. Aquesta via es diu Nature!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha un merder tan gran, i sobre tot vies només per satisfer el ego dels aperturistes, que resulta incontrolable. Moltes d'elles obertes sense l'autorització del patronat. Que hi farem, diuen que allà on no n'hi ha no en raja. :-)

      Elimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem