dimarts, 17 de gener del 2023

Montserrat - Paret de la Codolosa - Vies: L'Avi Trepador i El Balcó de la Codolosa 14/01/2023

 A principis de l'any 2000 i durant quasi dues dècades es van anar obrint un munt de vies en aquesta paret, sense dubtes una de les que fa més temps que és oberta és la via; L'Avi Trepador. Durant aquest temps l'hem repetit en diferents ocasions i sempre ens ha agradat, doncs el seu equipament és el just i necessari i els seus passos són molt agraïts, tot i que a base de moltes repeticions, ja tenim algun tram un xic relliscós i que haurem d'anar en compte. Avui, hem complimentat aquesta bonica escalada amb la via; El Balcó de la Codolosa i així ens ha quedat un matí força complert.Avui comença l'Ita, tot i que hi ha un tram que patina una mica, i es para un xic a mirar-s'ho bé. Després segueix vertical fins a la reunió. 


Quan em toca pujar també m'ho he mirar tot i anar de segon. No és per la dificultat sinó per sentir.te progressar segur. Ara veig com ha anat canviant amb els anys. 


Iniciant el segona tirada, un llarg molt ben aconseguit amb un passos drets on hi trobarem un parell de pitons que fan diferent aquest llarg de moltes de les vies que hi ha a la paret.


Entrant a la segona reunió. 


Sortint de la segona reunió on trobarem molt bones presses que ens faran gaudir del llarg. 


Després d'un tram més fàcil tornarem a trobar uns passos drets i mantinguts.


El matí és molt bo; un dia molt clar i transparent que encara fa que ens ho passem més bé. 
Després d'una curta caminada arribem al peu d'El Balcó de la Codolosa. 


No hi ha discussió, quan veu la placa tan bonica que hi ha la propera tirada, l'Ita no s'ho pensa i comença el llarg. 


La roca del darrer llarg és tan bona que fa mal als dits. Fem un parell d'Ao's i ja sortim en lliure. 


Sortint de la via. 


Estem contents i molt satisfets d'haver repetit aquesta companyia de fies que ho celebrem amb una fotografia de record.

Aproximació: des del pàrquing al costat del bombers, anirem pujant pel carrer principal fins que el deixarem per pujar per un carrer que surt a la dreta,. Seguirem per aquest carrer fins que arribem el camí que surt del costat d'una tanca. Passat uns 200 metres trobarem un corriol que surt a la dreta i que ens portarà a peu de via. També podeu pujar des del pàrquing que hi ha sota mateix de la paret. 


Les Vies: l'Avi Trepador és de les primeres vies que es varen obrir a la paret i té una lògica aclaparadora. Passos bonics i molt ben trobats. El Balcó de la Codolosa, és una via que ens pot servir per complimentar qualsevol de les altres vies, i així fer uns metres més. Molt recomanable. 

1ª Tirada: 30 mestres, IV/IV+, V. Algun alien útil.  Sortim verticals a cercar la primera assegurança que està a uns 10 metres de terra, després anem pujant vertical fins arribar a la reunió. Hi ha algun pas que comença a patinar per el nombre de repeticions.

2ª Tirada. 25 metres, Vè. IV.   Sortim per la dreta de la reunió i ràpidament trobarem la primera assegurança, després seguirem recta fins una fissura, sota d'una llastra, que trobarem 2 pitons seguits. Un cop sota la llastra sortirem per l'esquerra. Tot seguit anirem verticals fins a que trobarem un pont de roca a equipar, després ja per terreny més fàcil fins a la reunió.

3ª Tirada: 30 metres. IV+, Vè.  Sortim per la dreta amb passos verticals però amb molt bona pressa per superar el primer ressalt. Després seguirem verticals fins que ens trobarem un tram més dret que superarem per l'esquerra de les assegurances. Un tram senzill i un darrer ressalt força difícil que ens portarà per terreny més fàcil fins a la reunió.

Per anar al Balco de la Codolosa, anirem pujant uns 60 metres fins sota d'una placa molt marcada.

1ª Tirada: 35 metres. V, IV.Sortirem pel bell mig de la placa per agafar la primera assegurança, després superem un tram més dret i per terreny més senzill, però amb molt bona roca fins arribar en un replà. D'aquí pujarem per terreny més fàcil fins a la reunió.

2ª Tirada: 15 metres V, A0 o A1 (1 o 2 passos) Vè. Des de la reunió pujarem verticals per un tram que cal tenir cura amb la roca, després farem Ao en les 2 primeres assegurances, o ens ajudarem amb un estrep o baga per posar el peu, per seguir amb passos drets però amb bona roca, fins que la placa es tomba que trobarem la reunió. 

Descens: de l'Avi Trepador podem baixar caminant anant a buscat el camí a l'esquerra. També podem baixar en ràpel per la mateixa via.

Del Balcó de Bacó de la Codolosa, podem baixar a peu pel camí que hi ha darrera de la reunió, senyalat amb pintura groga i blanca. 

Apa a escalar que el món s'acaba!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem