dissabte, 14 de gener del 2023

Malanyeu - Paret del Devessó - Via Tocant el Cel - 12/01/2023

Des d'abans de les festes de Nadal que no havíem quedat amb l'Arseni i en Ferran, així que aviat ens posem d'acord per anar a Malanyeu, un lloc ideal pels dies freds. 

Mentre fem camí van sortint tot tipus de via per fer, però moltes ja les hem repetit fins que surt la Via Tocant el Cel que cap dels quatre havíem fet.



Us deixem la nostra ressenya.

Un primer llarg un xic brut, especialment arribant a la reunió, ens portarà a la part final, on trobarem dos llargs molt bonics i amb molt bona roca i que addicionalment ens haurem d'equipar, doncs en tota la via només trobareu un pitó i dos ponts de roca.


Iniciant el primer llarg que és prou bonic, després ens haurem de barallar amb la savina i seguir recte amunt fins arribar al bosquet on fareu la reunió amb un bon arbre. 


El bosquet no ens deixarà fer fotografies al primer de corda.


L'Ita en el segon llarg -  (Foto Arseni)


L'Arseni en el segon llarg, just en el pas més difícil de la via que està assegurat amb un bon pitó. 


En aquest segon llarg i trobarem una roca que us farà gaudir del plaer de l'escalada i amb bons llocs per posar flotants. 


Entrant a la segona reunió que també l'haureu d'equipar vosaltres en una bona fissura on els friends i queden d'allò més bé.


Petit flanqueig a la dreta per anar a cercar les fissures de sortida. 


Passos "Tocant el Cel" (Foto Arseni)


Les fissures de sortida són boniques i fàcils d'equipar. 


En Ferran i en Arseni en la segona reunió.

Ha estat una escalada curta però bonica que ens ho hem passat molt bé tots quatre. Ara ja pensem en les properes. 


Aproximació: Poc abans d'arribar el poble i passat Can Anglada, deixem el cotxe al costat d'uns contenidors. Des d'aquí caminem uns metres per la carretera i veurem que surt una pista a ma esquerra, la seguim fins que veurem a davant nostra una casa gran i que a l'esquerra podem creuar els filats per un pas que busca un corriol que baixa en direcció al torrent. Al final a ma dreta surt un camí que ens porta fins a baix al torrent. Creuem el torrent i anem seguint un camí fitat que ens deixarà  sota de la Via Aina, anirem caminat a l'esquerra per sota de la paret fins que veurem un xic amunt les inicials TD al peu de via. 

La Via: itinerari de 3 llargs, on el primer és una mica espès i els altres dos estan molt ben trobats, amb l'al·licient de que ens ho haurem d'equipar que sempre li dona un plus a l'escalada. Recomanable. 

1er. llarg: 45 metres. IV, IV+, III.  A equipar.  Situats a peu de via, veurem una savina sobre nostre que haurem d'anar a buscar.  Després de barallar-nos amb la savina entrem en una especie de canal que per la dreta podrem anar pujant per la roca, arribarem sota d'un bloc fissurat que ens anirà bé per assegurar-nos i després seguir per la dreta fins sota del bosc que entrarem com podrem. Reunió en una savina. 

2on llarg: 30 metres. IV+, V,  IV+,  1 pitó. Pugem per l'esquerra i després anem un xic a la dreta per situar-nos a la roca. Pujarem verticals fins que trobarem un pitó on trobarem el pas de la tirada, un cop superat seguirem verticals fins una lleixa amb un bloc i una bona fissura per equipar a la reunió.

3er. llarg: 20 metres. IV.  2 ponts de roca. Sortim amb flanqueig a la dreta per una bona placa, fins que ens situarem sota de les fissures que seguirem fins el cim. Reunió en una alzina.

Descens: des del cim baixarem un xic i passarem a la vessant sud, baixarem per una canaleta fins que podrem anar al costat de la roca fins un collet. Aquí passarem a la vessant nord i anirem baixant per una canal, veureu que podríem seguir en direcció oest al costat del cingle, però hem de seguir baixant fins a trobar una altra curta canal que ens situarà sota mateix del cingle. Ara només ens quedarà seguir baixant en diagonal a l'esquerra (oest) fins a trobar un bon camí que ens passarà a la vessant sud i al peu de via.

Material: 8 bagues exprés, joc de friends, i bagues savineres + R.

Obertura per: Joan Rovira i Amadeu Pagès a l'any 2012.

Apa a escalar que el món s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem