dijous, 20 d’octubre de 2022

Sant Llorenç de Montgai - Paret del Pont - Via Lo Gall Llop - 18/10/2022

 Tornem a la Paret del Pont, i és que l'altre dia ens vàrem quedar amb ganes de fer la darrera via oberta a la paret: Lo Gall Llop.  Aquesta via ha estat oberta per en Juan Gutiérrez  el passat 20/5/2022 i la va dedicar al company Lluís Olondriz Posino.


Us deixem la nostra ressenya


Des del peu de via podem gaudir d'aquesta meravellosa vista. 


El rètol marca l'inici de la via 


Un primer llarg curt però exigent, això si molt ben assegurat. 


En un tres i no res ja la tenim a la primera reunió 


La primera reunió penjada sobre la carretera


Un segon llarg de flanqueig força bonic. 


Després del flanqueig pujarem en diagonal a la dreta fins a la segona reunió. 


Entrant a la segona reunió .


Un tercer llarg ben bonic, llàstima de no tenir la força per alliberar-lo 


L'equipament permet superar-lo en Ao, per lo menys els 3 o 4 primers passos, després ja és una mica més dòcil. 


Arribant a la tercera reunió 


Contents aprofitem per fer-nos una foto de record abans de començar a baixar.Aproximació: venint de Camarasa deixem el cotxe una mica abans de creuar el pont, després ja a peu, creuarem el pont i seguirem fins a quasi creuar la paret per sota, on veurem unes fites que ens indiquen el camí de pujada fins el peu de via. 5 minuts.

La via: itinerari de tres llargs que buscar superar un ressalt, molt marcat i visible des de la carretera,  pel punt més vulnerable. El bon equipament ens permetrà forçar màxim en funció el nostre grau. Només té un però que es fa molt curta, però sempre ho podrem complimentar amb una altra via del costat. Recomanable. 

1er. llarg:  20 metres. 7 parabolts. IV+, 6a (Ao), IV+.  Una placa vertical on trobarem passos exigents però molt ben assegurats.

2on. llarg: 20 metres. 6 parabolts. IV, IV+, IV.  Farem uns metres de flanqueig a la dreta fins que ja podrem pujar en diagonal fins a la reunió sota mateix del ressalt. 

3er. llarg: 35 metres. 13 parabolts. 6b (Ao), 6a (Ao), V, IV+.  Pugem amb bavaresa fins el primer parabolt. Ara hem d'anar a l'esquerra amb passos molt difícils o amb Ao, un cop superat el ressalt ja podrem progressar vertical amb passos bonics fins a la reunió.

Descens: des de la tercera reunió veurem que surt un corriol en direcció oest i que ens portarà en 10 minuts altra cop a la carretera. 

Material: via totalment equipada, només faran falta 13 cintes + R. 

Oberta per: Juan Gutiérrez el 20/05/2022 

Apa a escalar que el món s'acaba!!

2 comentaris:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem