diumenge, 26 de juliol del 2020

Sopeira - Escales - Via La Norte de Escales - 26/06/2020

Feia mesos que no havíem pogut quedar amb el Rafel per escalar plegats. Per fi, aquest cap de setmana hem pogut quadrar i hem escollit una via totalment a l'ombra. Com sabíem que hi hauria més cordades, hem anat a dormir al poblet de Sopeira. Hem estat ben fresquets durant la nit i al matí ens hi hem posat els primers.

Via ideal per dies de calor, la seva orientació nord assegura l'ombra tot el dia. Per altra banda, té un itinerari molt ben trobat i a la vegada molt ben equipada. Tot un conjunt d'ingredients per gaudir d'allò més endinsant-nos en aquest itinerari. 
 



Els primers metres ja pots veure la bona tasca de sanejament que han fet els equipadors.

Passos més drets del que semblen en la foto.  


Un segon llarg curt però potent que ens portarà  just a la savina que tenim sobre els nostre. 


Un diedre molt atlètic i vertical és el que ens assegurarà el plaer d'aquest llarg, 


La reunió és sobre una savina, per més seguretat l'han fermada amb una cadena. 


El tercer llarg és una passada, la qualitat de la seva roca i els passos bonics li donen un encanteri especial. 


La via està totalment equipada, només hem posat dos camelots en aquest llarg, un del 0,50 i l'altre del 0,75. Hem carretejat un munt de material que no ens ha fet falta, però millor que en sobre que en falti. 


Podem veure la reunió sobre la savina. 


En Rafel gaudint al màxim d'aquest llarg. 


Un parell de passos de A0 ens han solucionat el tram d'Ae. 


En Rafel i l'Ita a la tercera reunió. 


En aquest llarg han deixat una fissura de dits que en permet arribar al tram d'Ae. 


Ara un tram que la roca ha estat sanejada però que cal tenir un xic més de cura, tot i així ho han assegurat de meravella. 


Fa una sensació especial veure els companys retallats sobre l'aigua blava del pantà. 


Un sortida de flanqueig i després recta amunt. 


Tots els llargs tenen el seu passet i el seu tros d'encant. 


Per sortir de la reunió cal fer una bona tibada, sort que hi ha bona pressa. 


Seguim verticals. 


Els darrers metres es tomba un xic. 


Foto Cim, quin goig tornar escalar junts. 


Us deixen la ressenya dels obridors que està molt aconseguida. 


Aproximació: Deixarem el cotxe a la presa d'Escales. Tot seguit creurem la presa i entrarem en un túnel que ens portarà a la cara nord, just quan trobem uns graons metàl·lics de la baixada és on comença la via.

La via: un itinerari molt ben trobat, amb ambient, verticalitat, una roca sanejada i amb un bon equipament. Tots els llargs tenen els seus passos i la seva personalitat que li dona un conjunt per gaudir de l'escalada. Ideal per dies de molta calor. Com ara està un xic de moda millor anara d'hora. 


1er llarg. 35 metres V`, V+.  Al principi ens resultarà un xic estranya la forma de col·locar-nos a la roca, doncs fa unes franges en diagonal, però ràpidament agafarem confiança i gaudirem dels passos drets d'aquest llarg.

2on llarg:  15 metres, V+, 6a.  Sortim verticals gràcies a un diedre que ens ajudarà a progressar amb més confiança fins a la savina on farem la reunió. Llarg curt però exigent. 


3er llarg: 20 metres, V, V+.  Un llarg excel.lent per la seva forma i la seva roca, està equipat, però un camelot del 0,50 i un del 0,75 us serviran per completar les assegurances.  La reunió és un xic incomoda per una cordada de tres.

4art llarg: 30 metres:  6a, Ae, 6a, IV.  Sortim amb una bona tibada i després anem a sota d'una fissura de dits, molt ben sanejada que ens anirà bé per arribar en el primer parabolt del Ae. En lliure 6b, nosaltres ho hem fet amb 2 passos Ao. després arribarem a una savina i passarem a l'altra vessant que per roca sanejada ens portarà a la reunió.

5è llarg:  30 metres: IV+, V, V+, IV.  Sortim amb flanqueig a l'esquerra fins situar-nos sota d'una alzina, on trobarem uns passos un xic més difícils, i després ja per terreny més fàcil fins a la reunió.

6è llarg: 40 metres. V+, 6a, IV.   Per nosaltres ens ha costat més la sortida de la reunió que no pas, el tram que hi marquen de 6a. Llarg vertical i atlètic fins que perd verticalitat en els darrers metres abans d'arribar a la reunió.


Descens: 1 ràpel de 55 metres i un segon de 50 metres ens deixarà a la feixa que seguirem fins a trobar un túnel que ens portarà a la cara nord, per on seguirem baixant  fins al peu de via.


Material: 12 cintes, baga de reunió, i Camelots 0,50, i 0,75.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!

2 comentaris:

  1. Enhorabona ! Fa goig veure-us als tres. Una via ideal per l'estiu, gràcies per la info.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem